İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde düzenlenen etkinliğe, öğrenci velileri de çocuklarının mutlu anına şahit olmak için katıldı. Etkinlik başlangıcında tıp fakültesi öğrencilerinden oluşan koronun söylediği şarkılar katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Ardından 1’inci sınıf öğrenci temsilcisi Murat Ağgül, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Serap Baş ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak açılış konuşmalarını yaptı. Konuşmaların ardından öğrencilere hocaları tarafından beyaz önlükleri giydirildi.

"Beyaz önlükler bizim vücudumuzun bir parçası"

Beyaz önlükleri hayatları boyunca gururla taşıdıklarını söyleyen Prof. Dr. Demir Budak, "Tıp bayramı bizim her yıl geleneksel bir düzen içinde coşkuyla kutladığımız bir bayram. Bu bayramda nerede olduğumuz, eğitimin ve uygulamaların hangi aşamasında olduğumuz, ne derecede başarılı olduğumuz, ülke koşullarında neleri yaptığımız, en mükemmeli yakalamak için ne yapmamız gerektiği gibi bazı sorgulamaları da yapıyoruz. Öğrencilerle iç içe olup, onlara kendi deneyimlerimizi, öğrendiğimiz sosyal deneyimlere dayanan tecrübelerimizi anlatıyoruz. Aynı zamanda tıp bayramımızın tarihi sürecine değinerek onları bilgilendiriyoruz. Çok coşku dolu bir bayram havası içerisindeyiz. Bu programın hemen ardından da çocuklarımıza beyaz önlüklerini giydireceğiz. Beyaz önlük bizim onurla taşıdığımız ve taşımak durumunda olduğumuz vücudumuzun bir parçası. Biz hekimler çok özel bir mesleğin sahipleriyiz. Hem farklı yetişiyoruz hem sorumluluklarımız çok farklı ve bunun yanında insanları seviyoruz. İnsan sevgisi bizim işimiz, merhamete, şefkate ve ilgiye dayanan hastasıyla bütünleşmeyi gerektiren bir mesleğin içindeyiz. Bu nedenle tarih boyunca hekimlik hep ayrıcalık olarak kabullenilmiştir. Allah’ın yeryüzündeki eli olarak nitelendirilmek hangi meslek grubuna nasip olmuştur? Bunun bilinci içerisindeyiz ve gelecek nesillerin bizden alacağı bayrağı daha da ileriye taşıması ümidindeyiz" dedi.

"Çok fazla tıp fakültesi açılması mahsurlu bir durum"

Son zamanlarda açılan tıp fakültesi sayılarının çok fazla olduğuna da dikkat çeken Demir Budak, "Tıp fakültesinin bu kadar çok açılmasının ben mahsurlu olduğu düşüncesindeyim. Çünkü çok özel bir eğitim isteyen iş. Bunu her vilayete yaydığınız zaman yeterli kalitede hizmet vereceğinizi sanmıyorum. Ümit ederim ki olsun fakat çok zor. Dünyada bile büyük merkezlerde toplanmış bu eğitimler. Çünkü kadavra temininde tutun laboratuvar imkanlarına, ekipmanlara ve kadroya kadar çok iyi yetiştirmek zorundasınız. Uğraştığınız insan ve hata affetmeyen bir meslek onun için çok iyi yetiştirilmek mecburiyetinde. Tıp fakültesi yerine meslek yüksekokullarını, sağlık okulları gibi alt yapıyı oluşturan diğer kuruluşların kurulmasını isterdim" diye konuştu.