Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen projeler kapsamındaki faydalanlara yönelik ‘işletmelerin sürdürülebilirliği’ konulu eğitim verildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen projeler ve potansiyel faydalananlara yönelik, 'İşletmelerin sürdürülebilirliği' eğitimleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, yaptığı açıklamada, proje kapsamında TKDK’dan destek alarak kurulmuş olan işletmelerin 5 yıl süresince faaliyetlerini sürdürmeleri, hem kurum ile yapılan sözleşme gereği, hem de desteklerin ilgili sektörde planlanan hedeflere ulaşılmasında ekonomiye katkı sağlamaları için önemli olduğunu söyledi.

Desteklenen işletmelerin sürdürülebilirliğinin 5 yıl süresince takip edildiğini ifade eden Türker, “Bu kapsamda, kurumumuzdan destek almış veya alacak olan işletmelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması amacıyla, IPARD Programı kapsamında desteklenen, süt üreten, kırmızı ve beyaz et üreten tarımsal işletmeler ile tıbbi-aromatik bitkiler desteği kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörlüğümüz tarafından iki gün süren bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantımızın birinci gününde gerçekleşen Süt ve Besi Sığırı Yetiştiriciliği Bilgilendirme Toplantısı'nda; sığırların beslenmesi, sürü yönetimi, hijyen, hastalıklar ve korunma yolları hakkında bilgilendirme yapıldı. İkinci gününde ise çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi konusu anlatıldı. Üreticilerimizde yapılan bu toplantının tarımsal faaliyetleri için çok faydalı olacağını ve üretimlerini olumlu yönde etkileyeceğini belirttiler." diye konuştu.