30 ülkeden 58 üniversiteye ait yaklaşık bin 250 öğrencinin katıldığı TÖBAT 6. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi’nde Canik Başarı Üniversitesi rüzgarı esti. Kızılcahamam Asya Termal tesislerinde gerçekleşen programda 30 ülkeden 250 öğrenci, yıl içerisinde yaptıkları bilimsel araştırma ve derleme çalışmalarını sunmak için bir araya geldi. Programa 26 öğrencisiyle Canik Başarı Üniversitesi'nden katılan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri 9 sunum yaptı.

Toplam 234 adet bildirinin sunulduğu kongrede yurt içi ve yurt dışından katılan, alanlarında öne çıkan dünyaca ünlü bilim adamları, öğrencilerin yeni ufuklara yelken açmalarını sağladı. Kongre süresince, farklı üniversitelerden gelen öğrenciler, yapmış oldukları bilimsel çalışmalarını sözel ve poster sunum şeklinde, öğretim üyelerinden oluşan bir jüri önünde sundu.

Tıp fakültesi öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda sunulan 234 bildiri arasında Canik Başarı Üniversitesi öğrencilerinden İrem Meteoğlu, Müge Sarıcaoğlu ve Nazlı Can Kavas’ın araştırması ‘Sunum İkincilik Ödülü’ne layık görüldü. ‘Kestane (Castanea sativa) Balının Topikal Yanık İyileşme Sürecindeki Etkilerinin Rat Modelinde İncelenmesi’ başlığı ile sunulan çalışma sonucunda kestane balının sargı olarak ve çözelti halinde birlikte kullanılması durumunda yanık yarasının iyileşme sürecine hızlandırıcı ve düzenleyici bir etki yaptığı ortaya çıkarıldı.

Sunum yapan Canik Başarı Üniversitesi öğrencilerden BaşGen yönetim kurulu üyesi İrem Meteoğlu kongre ile ilgili deneyimlerini “Akademik olarak bilimsel ve seçkin bir topluluk önünde olmak bize birçok deneyim kazandırdı. Böyle bir kongrede ödül almak bizim için büyük bir onur kaynağı olmuştur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz." şeklinde belirtti.

Öğrencilerle birlikte kongreye katılan MBG Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhat Öztürk ise kongrenin esasında tıp öğrencileri için organize edilen bir etkinlik olduğunu vurgulayarak, "Biz bu kongreye 26 öğrencimizle birlikte katılarak öğrencilerimizin yaptığı bilimsel çalışmaların tıp dünyası için ne kadar değerli olduğunu, bu iki alanın birbiriyle ne kadar uyumlu çalıştığını göstermiş olduk. Bu da öğrencilerimiz için bölümlerinin kıymetini bilme adına çok ciddi bir motivasyon kaynağı oldu. Bunun yanında ödül alan çalışmamızın SCI-expanded bir dergide (Clinical and Investigative Medicine) yayınlanacak olması da akademik anlamda öğrencilerimiz için çok büyük bir başarıdır. Çünkü daha lisans seviyesinde iken saygın bir dergide akademik makale yayınlamış olacaklar. Bütün bunların yanında kongredeki sosyal etkinlikler bu kongreye katılan öğrencilerimiz için arasınavlar öncesi güzel bir dinlenme ortamı olmuştur. Önümüzdeki yıl daha fazla öğrencimiz ve daha fazla bilimsel araştırma ile kongreye katılmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.