Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) “Türkiye'nin Geleceğine Katkı Veriyoruz” Projesi kapsamında Kahramanmaraş'ta yapılacak olan 24 derslikli endüstri meslek lisesi ile 200 öğrenci kapasiteli yurt ve tüm donanım ve laboratuarları içeren mesleki eğitim kompleksinin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Ankara'da TOBB'nin politika geliştirme kuruluşu TEPAV Genel Merkezinde yapılan protokol imza törenine TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile çok sayıda TOBB Yönetim Kurulu üyesi, TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve Sevde Bayazıt, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ve Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran Balsuyu katıldı.

Törende bir konuşma yapan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Kurtuluş mücadelesi topyekün kahramanlık göstererek TBMM'nin kahramanlık unvanına ve madalyasına sahip Kahramanmaraş, dondurmanın dışında yeni markalarla gündeme gelmesine yardımcı olacak yetişmiş insan gücünün oluşturulmasına bu eğitim tesisi ile katkı sağlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam da bir konuşma yaparak, “Öncelikle daha önce TOBB bünyesinde görev yapmış olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Türkiye ekonomisinin gelişmesine önemli katkıları olan TOBB'un bunu yaparken kurumsallaşmayı gerçekleştirerek yapmış olması bizler için örnek teşkil etmektedir. Bugün Uzakdoğu Asya'ya baktığımızda ekonomik büyümelerinde kurumsallaşmanın etkisi yapılan uluslar arası çalışmalarla ortaya konmuştur. TOBB'nin yapımını üstlendiği bu eğitim kurumuyla ülkemizin ihtiyaç duyduğu kurumsallaşmayı özümsemiş yetişmiş insan gücüne Kahramanmaraş'ın da büyük katkı sağlayacak olması bizleri mutlu etmiştir. Bu nedenle, başta Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere TOBB Yönetim Kurulu'na ve ilimiz oda ve borsa başkanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ise, “Kentin eğitim altyapısına çok büyük destek olacağına inandığım bu tesisin görev yapmaktan gurur duyduğum Kahramanmaraş'ta TOBB tarafından yapılıyor olmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Emeği geçen herkese ve başta Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere TOBB Yönetim Kurulu'na vilayetim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden birisi olarak 2023'te 5 milyar dolar ihracat hedefine koştuğunu, bu yolda nitelikli işgücü piyasasının oluşturulmasına ihtiyaç bulunduğunu söyleyerek, “Bu eğitim kompleksi Kahramanmaraş sanayisinin vizyonu bakımından çok stratejik bir yatırımdır. Türk özel sektörünün çatı kuruluşu TOBB'un bu hizmetleri iş dünyasını gelecek için ümitlendirmekte ve motive etmektedir. Eğitim kompleksinin tüm teknik donanım ve yurt binaları ile birlikte yapılacak olması da anlamlıdır. Başta Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere TOBB Yönetim Kurulu ve tüm emeği geçenlere Kahramanmaraş iş dünyası adına teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran Balsuyu da bir konuşma yaparak Kahramanmaraş'ın geçmişte bir tarım şehri iken bugün tarıma dayalı sanayileşme konusunda ciddi mesafe kaydettiğini, tarımdan sanayiye geçişte yaşanan nitelikli işgücü sorununun, sanayiden bilgi toplumuna geçişte yaşanmaması için eğitim alanında ve özellikle modern eğitim tesislerinin yapılması gerek. Bu bakımdan TOBB'nin bu yatırımı geleceğe yapılan bir yatırımdır. Başta Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere TOBB Yönetim Kurulu'na teşekkür ediyorum” dedi.