TOBB Üniversitesi'nde düzenlenen törene TBMM Başkanı Başkanvekili Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sevde Beyazıt Kaçar, TSO Başkanı Kemal Karaküçük, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Elbistan TSO Başkanı Mustafa Paksoy ve Afşin TSO Başkanı Bekir Sıtkı Can katıldı.

Eğitime yapılan yatırımın riski olmadığını ifade eden TOBB Bakanı Hisarcıklıoğlu, “Bizim için en önemli yatırım eğitim için yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Bütün yatırımların riski var ama tek riski olmayan yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Geleceğine yatırım yapmış oluyorsunuz. Doğru yatırım yaparsanız hem şahıs kazanıyor hem şehir kazanıyor hem ülke kazanıyor. Bundan daha verimli yatırım bulamazsınız” dedi.

TOBB'un hizmetlerinin siyasete ve meclise de örnek olmasını isteyen TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, “Eğitim bir ülkenin en önemli konusudur. Belki de en önemli altyapısıdır. Eğitimin bir altyapı olarak ülkelerin sosyal ve ekonomik kalkınmasındaki önemi tartışılmaz. Dolayısıyla TOBB hayırlı bir iş yapıyor” diye konuştu.

Yaptığı eğitim yatırımları için Kahramanmaraş halkı adına TOBB'a teşekkür eden Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, “TOBB'un ülkemizin sanayisi ve ekonomisin gelişmesi, refahının gelişmesi için yaptığı çalışmaların yanında ülkemizin geleceğini teslim edeceğimiz gençlerimizin yetişmesi için en önemli yatırım olan eğitim konusunda bize yaptıkları be destek nedeniyle Kahramanmaraş halkı adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'a yaptırılacak olan 24 derslikli endüstri meslek lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli yurdun protokolünü Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Boydak imzalarken, TBMM Başkanı Başkanvekili Mehmet Sağlam, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sevde Beyazıt Kaçar, TSO Başkanı Kemal Karaküçük, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Elbistan TSO Başkanı Mustafa Paksoy ve Afşin TSO Başkanı Bekir Sıtkı Can da şehitlik yaptı.