Amasya Üniversitesi, toplu taşıma araçlarında çalışan şoförlere ‘Etkili iletişim ve iş yaşamında profesyonellik’ konulu eğitim semineri düzenledi.

Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Amasya Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Amasya Şehir İçi Halk Minibüsleri Kooperatifi işbirliği ile düzenlene seminer toplam bir hafta süreceği bildirildi. Kültür ve turizm kenti olan Amasya’nın tanınırlığının arttırılması noktasında esnaflara önemli görevler düştüğünü hatırlatan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na bağlı üyelerin ürettikleri hizmetlerden Amasyalılarla birlikte çalışanlarımız ve öğrencilerimiz de yararlanıyor. Dolayısıyla esnaflarımızın ürettiği hizmetlerin kaliteli, ekonomik ve standartlara uygun olması gerektiğini düşünüyoruz ve üniversite olarak esnaflarımızın ürettikleri hizmetleri eleştiren bir nokta da değiliz.” dedi.

Amasya’ya gelen ve Amasya’da yaşayan her insanın güler yüzlü kaliteli hizmetten yararlanması için eğitim kurumu olarak ellerinde gelen gayreti gösterdiklerini kaydeden Orbay, “Paydaşlarımızla birlikte merkezimiz, halk otobüsü şoförlerine yönelik güzel bir çalışma yürütüyorlar. Etkili İletişim ve İş Yaşamında Profesyonellik isimli bir hafta sürecek eğitim çalışması toplu taşıma hizmetinde yer alan, vatandaşlarımızla sürekli etkileşim halindeki şoförlerimize yöneliktir.” diye konuştu.

Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse ise düzenlenen seminerin Amasyalıların rahat ve huzurlu bir şekilde toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamaya yönelik olduğunu söyledi. Seminer kapsamında 85 şoföre 4 ayrı grupta eğitim verileceğini kaydeden Köse, seminere katılan şoförlerin vatandaşlarla kurdukları iletişimin olumlu yönde değişeceğini sözlerine ekledi.