Kahramanmaraş'ta torunlarına örnek olmak isteyen kişi, 71 yaşındaki lise diploması aldı. 

Açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesinden mezun olanlara diplomaları, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen törenle verildi. 

Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye bütçesindeki en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığına ayrıldığını anımsattı.

Devletin, okumak isteyip de okuyamayanlara tüm imkanlarını seferber ettiğini dile getiren Anteplioğlu, şunları kaydetti:

"İlkokul, ortaokul veya  liseye devam edememiş hatta üniversiteyi istemesine rağmen bu imkanı yakalayamamış vatandaşımıza bu kurumlarımız imkan sağlıyor. Bu kurumlar sayesinde evlerinde oturarak veya işlerine devam ederek mezun olabiliyorlar. Bunlar ülkemizin nereden nereye geldiğinin çok açık bir ifadesidir."

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan da ilmin yaşı ve zamanının olmadığına ifade ederek, açık öğretim lisesinin 12 yılda 10 bin 80 öğrenciye diploma verdiğini söyledi. 

Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verildi. 

Bu arada Ekinözü ilçesine bağlı Yeniköy'de yaşayan Abdurrahman Koyun, 71 yaşında lise diplomasına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 

Koyun, burada yaptığı konuşmada, eğitimin mezara kadar devam etmesi gerektiğini belirtti.

Yaklaşık 14 yıl önce emekli olduğunu vurgulayan Koyun, "Daha önce ilkokul ve ortaokulu dışarıdan bitirmiştim. Son olarak da açık öğretim lisesini bitirdim. Bundan sonra doktor, hakim ve subay olacak değilim. Torunlarıma örnek olmak için bu girişimde bulundum. Beşikten mezara herkese okumayı tavsiye ediyorum."