Türk kültürünün bir parçası olan folklorun gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nda yeni kayıt dönemi başladı.

Ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada başarı ile temsil eden topluluk, dans etmeyi seven ve dansa yeteneği olan herkese kapılarını açmaya devam ediyor. Uzman eğitmenler gözetiminde eğitim alan üyeler, profesyonel birer dansçı haline geliyor.

Yeni dönem heyecanının yaşadığı TUBİL’de Minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde kayıtlar alınmaya başladı. TUBİL ailesine katılan üyeler, dans dolu bir yıl geçirirken, Antalya, Burdur, Silifke, Trabzon, Bolu, Van, Mardin, Kırklareli, Bitlis, Gaziantep ve Aydın yöreleri ile Terekeme, Güreşçi, Aşuk ile Maşuk, Roman oyunlarını öğrenecek.

Halk oyunlarının yanı sıra bu yıl branşlara çocuklar için bale de ekleyen topluluk, usta balet ve balerinler de yetiştirecek. Çocuklara yönelik açılacak bale kursunda minikler, eğlenerek öğrenecek.

Kurslar hakkında detaylı bilgi 387 14 38 numaralı telefondan alınabilecek. Vatandaşlar fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve sağlık raporu ile kurslara başvuruda bulunabilecek.