Ara eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla faaliyet yürüten Kayseri Tüm İşçiler Derneği (TÜM-İŞ DER), kursiyerlerini iş sahibi yapıyor. Son olarak kalorifer ateşleme kursunu tamamlayan 27 kursiyer belge almaya hak kazandı.

İşsizlik sorununun giderilmesi amacıyla devlet ve sivil toplum kuruluşları birlikte çalışıyor. Bu kuruluşlardan birisi de TÜM-İŞ DER. İşverenlerin ihtiyaç duyduğu kalifiye personel yetiştirmek için eğitim kursları açan dernek, son olarak kalorifer ateşleme kursu düzenledi. Kursa 27 kişi katıldı. Kursiyerler, uzman eğitmenlerden katı ve sıvı yakıtlı kaloriferler kazanlarını kurallara uygun şekilde yakma tekniklerini öğrendi. Kursiyerlerin tamamı belge almaya hak kazandı.

İstihdam kadar kalifiye personel eksikliğinin de önemli bir sorun olduğunu belirten TÜM-İŞ DER Genel Sekreteri Enes Aydemir, dernek olarak bu ihtiyaca cevap vermeye çalıştıklarını söyledi. Aydemir, "Gençlerin istihdamının yanı sıra vasıfsız olanları da eğiterek piyasanın ihtiyaç duyduğu ara elaman haline getiriyoruz. Daha önce 36 kursiyerimizi işe yerleştirdik. Son olarak da kalorifer ateşleme kursumuzu tamamladık. 27 kursiyere Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika verilecek." dedi.

Bundan sonra da istihdama yönelik eğitimlere devam edeceklerini belirten Aydemir, önümüzdeki günlerde temel bilgisayar ve ney kursları açmayı planladıklarını kaydetti.