Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna eğitim ve öğretimin öncelikleri olduğunu belirtti.

Tuna, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve 2013 yılından bu yana ortağı oldukları 'Okullar Hayat Olsun' projesinin nisan ayı toplantısına katılarak, eğitim ve öğretime sundukları çalışmaları anlattı.
Suphi Öner Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Duman, ilçe milli eğitim şube müdürleri, kurum temsilcileri, halk eğitim merkezi müdürleri ve muhtarlar katıldı. Program, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın göreve geldiği 11 yılda eğitim ve okullara sunduğu katkıların, yatırımların ve projelerin anlatıldığı slayt gösterimi ile başladı.

Slayt gösteriminin ardından konuşma yapan Başkan Hamit Tuna, çalışma yol haritalarında bulunan sağlık, eğitim ve gençliğe büyük önem verdiklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını hayata geçirdiklerini söyledi. En doğru yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirten Tuna, yaptıkları arsa tahsisleri ile Toroslar’ın, Mersin’in en fazla eğitim kurumuna sahip bir ilçesi konumuna geldiğini kaydetti. Tuna, şöyle devam etti: "İlçemizin eğitim çıtasını yükselmek amacıyla Milli Eğitim’e yer tahsisi yaparak ilçemizde 22 okulumuzun yapımına destek olduk. Zemin anlamında problemi olan birçok okulun tapu yönündeki problemlerini çözdük. Bu okullarımızın yapımına vesile olmak bizim için gurur vericidir."

Eğitim ve öğretim yılı öncesinde her yı düzenli olarak ilçe genelindeki okulları bakım ve onarımdan geçirdiklerine dikkat çekerek, okullara verdikleri hizmetleri anlatan Tuna, "Biz her yıl eğitim ve öğretim yılı başlamadan önce okullarımızı temizliyor, ağaçların budaması ile ihata duvarlarının boyamasını yapıyoruz. Bunun yanı sıra eğitime sunduğumuz önemli katkılarımızdan biri de her yıl ilçemizdeki yaklaşık 20 okulun dış cephe boyamasını gerçekleştirmektir. Amacımız, öğrencilerimizin daha temiz ve kaliteli şartlarda eğitim almalarını sağlamaktır." şeklinde konuştu.

Bütün olumsuzlukları olumluya çevirmenin yolunun eğitimden geçtiğini, bu nedenle de Okullar Hayat Olsun Projesine desteklerinin süreceğini ifade eden Başkan Hamit Tuna, "Eğitim, hayatın her alanında hangi yaşta olursanız olun devam ediyor. Belediye olarak eğitim ve öğretime olan desteklerimiz artarak devam edecektir." ifadelerini kullandı.