AK Parti Tunceli İl Başkanı Erkan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tunceli’ye ilin sorunlarını bilen bir rektör atamasının çözüm sürecine katkı sunacağını söyledi.
Tunceli Üniversitesi'nde kısa bir zaman önce yapılan rektörlük seçimlerinin ardından bir değerlendirmede bulunan AK Parti Tunceli İl Başkanı Erkan Eroğlu, seçimlerde taraf olmadığını fakat üniversiteye Tuncelili bir rektörün atanmasının daha faydalı olacağını ifade etti. Eroğlu, "İl başkanı olarak üniversitede gerçekleşen rektörlük seçiminde taraf olmadım. Bütün adaylara eşit mesafede durdum. Fakat ilin sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarını bilen, Tuncelili bir adayın cumhurbaşkanımız tarafından atanması çözüm sürecine ve barış ortamına katkı sunacağı düşüncesindeyiz. Atanacak rektörün hükümet ile uyum içinde çalışan, hizmet odaklı, adil, vicdanlı bir insan olması üniversitenin gelişmesine de önemli katkılar sunacaktır.” diye konuştu.
13 Mart’ta yapılan Tunceli Üniversitesi rektörlük seçiminde; Prof. Dr. Ubeyde İpek 34 oy alarak birinci, Prof. Dr. Ali Tutay 24 oyla ikinci, AK Partiden milletvekili aday aday olmak için Tunceli Üniversitesi rektörlüğünden istifa eden Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’un kardeşi Prof. Dr. Ali Boztuğ ise 20 oy alarak üçüncü olmuştu.