Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ev sahipliği yaptı. Törene Anayasa Mahkemesi eski Üyesi Mehmet Erten, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacit Adalı, mütevelli heyet üyesi şair, yazar Yavuz Bülent Bakiler, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Yaşar, hukukun ülke için önemine değinerek, "Turgut Özal Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi ilk kez mezun veriyor ve ben böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan ve sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyorum. Ben bir hukukçu değilim ancak masanın başka tarafında oturan bir vatandaş olarak konuşmak istiyorum. Eğer bir ülkede hukuk doğru işlemiyorsa o ülkede sorunların bitmesi mümkün değildir. Yasalar güçlüye göre başka, güçsüze göre başka uygulanmamalıdır. Bir yerden emir alınarak uygulanan yasalar, ülkede huzur ve barışın tesisini imkânsızlaştırır. Ben Afyon Sandıklılıyım. Benim çocukluğumda öğretmenlere ve hukukçulara esnaf olsun, vatandaş olsun çok saygı gösterirlerdi. Hepsi saygın bir yere sahipti. Çünkü biri öğretiyordu, birisi adalet dağıtıyordu. Sizlerin de saygın kişiler olmanızı, adil ve adaletli davranmanızı temenni ediyorum." diye konuştu.

'HER YAPILAN İŞ ADALET KOKMALI'

Genç hukukçulara başarılar dileyen Yaşar, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülkede yapılan her iş adalet kokarsa insan hakları da özgürlükler de demokrasi de üretim de ekonomi de iyiye gider. Ama tam tersi bir durumda hepsi çöker. Sizler hukuk dağıtacaksınız. Ama şunu bilin ki önce hukuku yasalara göre uygulayacaksınız, sonra uyguladığınız kararı vicdanınıza, içinize sindireceksiniz. Hukuk dine göre, ırka göre, mezhebe göre, bölgeye göre, hemşeriye göre dağıtılırsa o hukuk hukuk değildir. Ülkemize sahip çıkalım. Sizler de inşallah bu duyarlılık içerisinde adalet dağıtacaksınız. Yolunuzda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun."

ŞENGÜN’DEN YAŞAR’A TEŞEKKÜR

Mezun öğrencilere iş hayatında başarılar dileyen Rektör Şengün, Başkan Yaşar’a da teşekkür etti. Yaşar’ın üniversiteye her zaman destek olduğunu belirten Şengün, "Üniversitemizin birçok birimi Yenimahalle ilçe sınırları içinde bulunuyor. İhtiyaçlarımızı kendilerine arz ettiğimizde yardımını bizlerden esirgemeyen değerli başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.