Turgut Özal Üniversitesi, üniversite tercihi yapacak adaylara destek için Ankara’da belirlenen bazı AVM’lerde tercih uzmanları görevlendirilecek.

En çok ziyaret edilen AVM’lerde tercih uzmanlarının görevlendirileceği stantlara 7- 13 Temmuz tarihleri arasında başvuran adaylardan herhangi bir ücret alınmayacak.
Ankara Forum, A City ve Kent Park AVM’de kurulan stantlarda ikişer tercih uzmanı görev alacak. Uzmanlar sabah saat 10.30 ile 22.00 saatleri arasında aday öğrencilere hizmet etmek için bekleyecek. Tercih uzmanlarına başvuran öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Uzmanlar öğrencilerin puan ve başarı sıralamasına göre tercih edebilecekleri üniversitelerin nereler olabileceğini ince hesaplamalarla belirleyerek öğrencilere yol gösterecek.

REKTÖR ŞENGÜL: TERCİH DÖNEMİ EN KRİTİK ZAMANLAR

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün yaptığı açıklamada, üniversite tercih döneminin adaylar için hayatlarının en kritik zamanları olduğuna dikkat çekti. Rektör Şengün, "Bu kritik zaman diliminde gençlerimizin en doğru tercihle geleceklerine yön verecek üniversite tercihi yapmalarını arzu ederiz. Bu kapsamda 1 hafta boyunca tercih uzmanlarımız adaylara AVM'lerde destek olacak." dedi.

TERCİH GÜNLERİNE YOĞUN İLGİ

Öte yandan Turgut Özal Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri, 3 Temmuz Cuma günü Etlik merkez kampüste başladı. İlk 3 gün büyük yoğunluğa sahne oldu. Aileler sabahın erken saatlerinden itibaren kampüse gelerek programlara ilişkin bilgi aldı.

Kampüste Hukuk, Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler ve Mühendislik Fakülteleri ile Hemşirelik, Sağlık ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri ve Ankara Meslek Yüksekokulu'nda görevli akademisyenler ve eğitim gören öğrenciler bulunuyor. Aileleri ve aday öğrencileri karşılayan akademisyenler ve öğrenciler programlara ilişkin detaylı bilgiler veriyor. Akademik kadrolar, hazırlık sınıfları, burs imkanları, yabancı dil eğitimi, beslenme barınma imkânları, spor, sağlık ve sosyal imkanlar, öğrenci değişim programları gibi pek çok konuda adayları ve aileleri bilgilendirdi.