Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, iki gün önce temeli atılan Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin ilçede ileride kurulması düşünülen Manavgat Şelale Üniversitesi'nin temelini oluşturacağını söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi 250 bin yatak kapasitesiyle Antalya'ya gelen turistin üçte birini ağırlıyor. Bu yönüyle öne çıkan ilçede turizm eğitimi verecek fakültenin temeli önceki gün atıldı. Manavgat MATSO Turizm Fakültesi 10 ayda tamalanacak. Manavgatlılar 2 fakülte daha yaptırarak Manavgat Şelale Üniversitesi'ni ilçelerine kazandırmayı planlıyor.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin ilçelerine bir üniversite kazandırma adına önemli bir başlangıç olduğunu belirterek, “Yürürlüğe giren, 6640 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Alanya, Bandırma ve İskenderun’da üniversite kuruldu. Manavgat'ta MATSO Turizm Fakültesi'nden sonra 2 fakültenin açılarak kısa sürede Manavgat Şelale Üniversitesi'nin kurulacağına inanıyoruz. Bu konuda Manavgatlı hayırseverden duyarlılık bekliyoruz. Manavgatlı hayırseverler daha önce ilçeye bir fen lisesi kazandırdı, kısa sürede kendi ismiyle üniversitesini kuracağına da yürekten inanıyoruz.” diye konuştu.