Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şubesi tarafından Diyanet çalışanlarını ilgilendiren gündemdeki olaylar ve sendikal gelişmelerle ilgili istişare toplantısı düzenlendi.

Sendika binasındaki toplantıya Türk Diyanet Vakıf-Sen genel başkan yardımcıları Ahmet Gümüş ve Kenan Ak, Kamu-Sen Adana Temsilcisi ve Türk Diyanet Vakıf Sen Adana İl Başkanı Ayhan Arabacı, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Gül Şirin, il ve ilçe temsilcileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Ayhan Arabacı, Türk Diyanet Sen’in Adana’da hızlı bir şekilde üye sayısını artırdığını söyledi. Daha sonra konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş ise Adana’nın üye sayısı itibariyle birinci iller arasına yer aldığını belirterek, “2013 yılı toplu sözleşmesinde malum sendikanın memuru, emekliyi şahsi menfaatleri için nasıl pazarladığı her kesim tarafından bilinmektedir. Hatta Türkiye Kamu-Sen’in, Türk Diyanet Vakıf-Sen’in kazanımları hükümete ve diyanet yöneticilerine peşkeş çekmişlerdir. Hac imtihanını getirip paralı yaptılar. Rotasyonun kritersiz yapıldığı zaman zulüm olduğunu görmezden geldiler. Lojmanlarla ilgili haksızlıkları mahkemeye vererek mağduriyeti önledik. 2016 ve 2017 yılımızın gasp edilmesine fırsat vermeyelim.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Kenan Ak ise hizmet odaklı bir sendikal anlayışın sahibi olduklarını, bütün Diyanet ve vakıf çalışanlarını kucakladıklarını belirtti. İlçe temsilcilerinin, dilek ve temennilerini dile getirmesinin ardından toplantı sona erdi.