Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, okullarda çalışma huzurunu bozmak için oyunların devam ettiğini söyledi.

Akça yaptığı açıklamada, "Okul müdürlerinin haksız hukuksuz bir şekilde alınmasından sonra okul müdür yardımcılarının görevlendirilmelerinde de haksızlık tavan yapmıştır. Daha önce kamuoyu ile paylaştığımız gibi siyasetçilerin ve üst düzey bürokratların eşleri müdür yardımcısı olarak görevlendirilirken, bazı öğretmenlerimizin vebalı gibi gösterilmek suretiyle görevlendirme şartlarını taşımalarına rağmen görevlendirilmeleri yapılmamıştır. Bu kişiler vatan haini midir? Yoksa bir ahlaksızlığı veya hırsızlığı mı vardır? Sayın Hatay Valisi Ercan Topaca bunlara cevap vermelidir. Bu görevlendirmeleri yapmaya yetkili amirler siyasetçilerin etkisi altında mı kalmıştır? Yoksa kendi eşlerinin en yüksek ek gelir sağlayan kurumlara atanması karşılığında bu zulme rıza mı göstermişlerdir? Sayın İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven bu soruyu yanıtlamalıdır." dedi.

Hukuksuz uygulamaların sadece İskenderun'da yaşanmadığını aktaran Akça, şöyle devam etti: "Payas ilçemizde Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya ile bir siyasetçi birlikte atama şartlarını taşımasına rağmen ilçe temsilcimizi görevlendirmeyerek haksızlığa imza atmışlardır. Verilen dilekçeleri bile ilgili yerlere bildirmekten imtina etmektedirler. Bunlar neyin hesabıdır? Görevlendirme inhalarının yönetmelik çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildiği belirtilmektedir. Acaba bu inhaların gerçeklememesinde İskenderun sanayisinde bir işyerinde toplanan bir siyasi partinin milletvekili ile ilçe başkanı tarafından mı planlanmıştır? Bu kişiler eğitim kurumlarımızdaki çalışma huzurunu bozmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Büyük ölçüde başarılı da olmuşlardır. Bunun bedelini ise yaklaşmakta olan genel seçimlerde kendileri de ödeyecektir."