Bu yıl 25’incisi düzenlenen Japonca Konuşma Yarışması Başkent’te gerçekleştirildi. Yarışmada birinci olanlara 2 haftalık Japonya gezisi hediye edildi.

Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen ve bu yıl 25’incisi gerçekleştirilen "Ankara Japonca Konuşma Yarışması", Türk Japon Vakfı Kültür Merkezinde düzenlendi. Yarışmaya Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Hiroshi Oka, Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi Başkanı Tayyar Sadıklar, Japon misafirler ve çok sayıda davetli katıldı.

Yarışma, temel seviyedekiler (A Grubu) ve Orta-üst seviyedekiler (B Grubu) olmak üzere 2 grupta gerçekleştirirken, belirlenmiş konularda sunum yapan öğrenciler Japonca yetenekleri sergiledi. Yarışmada birinci olanlara 2 haftalık Japonya gezisi hediye edildi. Dereceye giren öğrencilere ise belgelerini Büyükelçi Hiroshi Oka takdim etti. Yarışmacıların, 25’inci Japonca Konuşma Yarışması’na katılmalarından dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Büyükelçi Oka, “2 bin kadar Türk öğrenci Japonca öğreniyor. Japon diline ve kültürüne ilgilerinden dolayı çok memnunuz" diye konuştu. Büyükelçi daha sonra Türkçe olarak kendini tanıttı.

“Dil öğrenmeden hiçbir şey yapamazsınız”

Düzenlenen yarışmada öğrencilerin performanslarını çok iyi bulduğunu belirten Japon Vakfı Kültür Merkezi Başkanı Sadıklar ise, “Dil öğrenmeden hiçbir şey yapamazsınız. Onun için öğrencilere Japon dilini öğretelim, ondan sonra da başka konulara geçelim dedik. Japon dilini öğretmenin yolu da bu gibi yarışmalar düzenlemek. Yarışmayı kazananlara hediyeler vermek. Her sene 100 tane öğrenciye sertifika veriyoruz. Konuşabilir hale getiriyoruz” ifadelerini kullandı.