Narlıca Hayata Destek Evi'nde düzenlenen etkinlikte, Türk ve Suriyeli öğretmenler tarafından öğrencilere, Simurg, Küçük Kara Balık, La Fontaine, Kel Oğlan ve Nasrettin Hoca gibi çeşitli hikaye ve masallar anlatıldı. 

Etkinlik kapsamında Türk ve Suriyeli öğrenciler, hikaye ve masalları kendi dillerinde anlatıp birlikte oyunlar oynadı. 

Proje yöneticisi Deniz Soruklu Evren, Haziran ayı itibariyle faaliyete geçen merkezde, Türk ve Suriyeli çocukların etkinliklere katıldığını ancak, uyum içinde olmakta zorlandıklarını söyledi. 

Oyunun ve hilkayelerin zemininde çocukları birleştirmeyi, kültürleraras iletişimi kolaylaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Evren, "Yapılan çalışmalar sonucu, bir nebze de olsa sınırların, farklılıkların ortadan kalktığı görüldü. Ayrıca savaşın ve bilmedikleri bir yere gelmenin yarattığı psiko-sosyal travmalardan da uzaklaşmalarını sağlamış olduk" dedi. 

Hayata Destek Derneği Saha Koordinatörü Afşin Evren de, Hem Narlıca sakinlerinin hem de Suriyelilerin merkeze katılımlarının artmasıyla iyi bir ilişki kurmaya başladıklarını kaydetti. 

Çeşitli etkinliklerle faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Evren, merkezde psiko-sosyal destekler, mesleki kurslar, Türkçe ve Arapça dil eğitimleri gibi etkinliklerin büyük rağbet gördüğünü sözlerine ekledi.