Ülkelerindeki karışıklık nedeniyle ülkemize sığınarak Sivas'a yerleşen mülteciler, Türkçe kurslarına giderek diploma almaya hak kazandı. Suriye, İran, Afganistan ve Iraklı 258 mülteciye diplomaları verildi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında okuma-yazma kurslarını başarıyla tamamlayan ve Sivas'ta yaşayan aralarında Suriye, İran, Afganistan ile Irak vatandaşlarının bulunduğu sığınmacılara diplomaları törenle takdim edildi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda düzenlenen törene Vali Âlim Barut, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Halk Eğitim Müdürü Tuncay Baran, gönül elçileri ve mülteciler katıldı.

Sivas’ta yaşayan sığınmacıların hayata uyumlarını kolaylaştırmak için düzenlenen kurslar kapsamında 10 okulda, 509 kursiyerin katıldığı ve 258 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığı diploma töreninde konuşma yapan Vali Alim Barut, “Ülkemiz Ensar, Muhacir anlayışı ile her zaman misafirlerine zor durumlarda yardımcı olmuştur. Sığınmacı olarak gelen kardeşlerimiz kendilerini yabancı görmesinler, çünkü gönül sınırlarımız okyanuslardan okyanuslaradır. Hepimiz biriz, beraberiz bu memleket hepimize ait. Bu nedenle burada sizlerin daha rahat yaşayabilmeniz daha kolay hayat sürdürebilmeniz için sizlere okuma yazma kursu düzenledik” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ise taleplerin gelmesi halinde sığınmacılara yönelik mesleki eğitimin verilebileceğini ifade etti.

Program, okuma-yazma kursunu başarı ile bitirenlerin diplomalarının verilmesi ve fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.