Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, uzaktan eğitim programlarında şehit ailelerine ve birinci dereceden yakınlarına yüzde 75, gazilere yüzde 50, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden mezun olanlara yüzde 30, Türkiye Cumhuriyeti’nde çalışan devlet memurlarına ise yüzde 20 indirim uygulanacağını söyledi.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, üniversitenin uzaktan eğitim programları hakkında bilgi verdi. Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin Türkiye’de uzaktan eğitim programlarını ilk başlatan üniversite olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Şu an itibariyle bir önlisans programımız var; bilgisayar programcılığı, 3 lisans programımız var; Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bunun dışında da 15 tane de yüksek lisans programımız var" şeklinde konuştu.
Yüksek lisans programlarına ilişkin açıklamada bulunan Yıldız, şunları kaydetti:
"İşletme, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Mühendisliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Yönetim ve Organizasyon, Eğitim-Yönetim ve Denetim, Yerel Yönetim, Siyaset Bilim ve Kamuyönetimi, Eğitim-Ölçme-Değerlendirme, Turizm İşletmeciliği, İngiliz Dili Eğitimi, Arap Dili Eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretimi ve en sonda açmış olduğumuz Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans programlarımız var. Bunlar tezsiz yüksek lisans programları. Önlisans ve lisans programlarında öğrencilerimizin şu anda bugünlerde yapılan tercih süresinde ÖSYM sisteminden tercihlerini yapacaklar. Tezsiz yüksek lisans programları içinde müracaatlarımız 2 Eylül’e kadar devam ediyor. Onlara da üniversitemizin internet sayfasından müracaatlarını yapabilirler."
"Bizim sistemimizde dersler tamamen eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor" diyen Yıldız, "Türkiye’nin en iyileri ile dersleri gerçekleştiriyoruz. Eğer öğrenci dersi kaçırırsa kaydedip daha sonra izleme imkanı bulabiliyor" diye konuştu.
Uzaktan eğitim programlarında şehit ailelerine ve birinci dereceden yakınlarına yüzde 75 indirim uygulanacağını söyleyen Yıldız, gazilere yüzde 50 indirim, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden mezun olanlara yüzde 30, Türkiye Cumhuriyeti’nde çalışan devlet memurlarına da yüzde 20 indirim uygulanacağını kaydetti.