1967-68 yılında ortaokul, 1977-78 yılında ise ilk liseden mezun olan Türkoğlu lisesi ve ortaokulu öğrencileri 40 yıl aradan sonra yine Türkoğlu lisesi bahçesinde ilk defa bir araya gelerek bayramda buluştular.

TRT (Türkiye Radyo ve Televizyon) kurumunda Strateji Uzmanı olarak görev yapan İsa Yıldız organizesinde ve Türkoğlu Belediyesinin de sponsor olduğu pilav gününde, Türkoğlu Lisesi mezunları pilav günü olarak düzenlenen etkinlikte bir çok vatandaş 40 yıl aradan sonra ilk defa birbirlerini gördüklerini ifade ettiler.   

Programda konuşma yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; Burada amacımız Türkoğlu'na bir sinerji  yaratmak. Türkoğlu'ndan mezun olduktan sonra Türkoğlu'na uğramayan insanlarımıza Türkoğlu'muzun değişimini göstermek.

Biliyorsunuz son yıllarda Türkiye gibi Türkoğlu'muzda yatırımlar noktasında gelişmekte. Kahramanmaraş'ımızın 3.metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz.

ben buradan mezun değilim ama buradaki mezun olan büyüklerimizle tanışma fırsatını yakaladık, inşallah Türkoğlu ile ilgili güzel fikirlerini dinleme fırsatı bulacağız .

Aynı zaman da buradan mezun olan bizim büyüğümüz olan Rafet Bozdoğan abim  Türkoğlu'na, Türkiye'ye bir emeği olan büyüğümüz kendilerde bizim nazik davetimizi kırmayıp geldiği için şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum, diyerek konuştu.

Prof Dr.Rafet Bozdoğan; Türkoğlu lisesinin mezunları olarak evvela böyle bir organize yaptığı için sayın Osman Okumuş başkanımıza çok  teşekkür ediyorum. Bu sene bizim Türkoğlu lisesi mezuniyetimizin 40. senesi ilk defa bu kadar geniş katılımlı bir organize içerisindeyiz.

40 yıldır görmediğimiz arkadaşlarımız vardı onlarla görüştük müşerref olduk inşallah bu birliktelikte şehrimiz içinde bi sinerji çıkar. 

Şehrimizin Kaymakamı, Belediye başkanı, diğer idarecileri ile beraber güzel iş birlikleri çıkar. güzel bir organizasyon oldu çok çok memnun kaldık tekrar emeği geçenlere, organize edenlere şükran duyuyoruz. Memleketimize milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.  

Buluşma organizesini düzenleyen, Strateji Uzmanı İsa Yıldız ise konuşmasında; Kazma kürekte çalışıyordum, dedilerki Türkoğlu'na bir lise açıldı, işi bıraktık gittik yazıldık, iyikide yazılmışız. Ben bu türkoğlu için can atan biriyim. Türkoğlu'nun adını duyduğum zaman canımı veresim geliyor. Dil, din ırk ayırt etmeden Tüm Türkoğlulu vatandaşlarımı seviyorum. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. diyerek konuştu.

Program, 1967 yıllarına ait fotoğrafların sılaytı ile  devam ederken hüzünlü anlar yaşanırken sonunda ise Türkoğlu Belediyesi tarafından tüm misafirlere pilav ve  ikramlar yapıldı.