Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yaklaşık 2 yıldır faaliyette olan Onikişubat Belediyesi’nin kültür ve eğitim hizmetlerinin aralıksız sürdüğünü söyledi. “Yol yapıyoruz, asfalt yapıyoruz ama hepsinden önemlisi de sosyal ve kültür hizmetlerimizdir” diyen Başkan Mahçiçek, öğrencilere altın nasihatlerde bulundu.

Türkiye’nin edep ve ahlak kaideleriyle yetişen gençler üzerinde ayağa kalkacağını ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu:

“81 köyümüzde 4 milyon metrekare parke yol, 135 bin ton asfalt dökerek, 1 milyon 800 bin metrekare yol yapmışız. Ama şunu tüm içtenliğimle ifade ediyorum ki, onlardan çok daha önemlisi sizlerin geleceğine dönük yaptığımız çalışmalardır. Esas olan şey, sizlerin ülkeye ve millete faydalı bireyler olarak yetişmenizdir. Unutmamamız gereken şey şu. Parayla satın alınamayacak şeylerden bir vardır. Bunlardan bir tanesi itibarımız, bir diğeri edebimiz ve ahlakımız. Bunu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Bu hasletlerimizi, bu özelliklerimizi, bu değerlerimizi kaybetmediğimiz sürece bu ülkenin önünde durabilecek hiç bir güç yoktur.”

Bu ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin iyi yetişmiş insanlar olduğuna vurgu yapan Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

HABER FOTOĞRAFLARI

“Dünyanın en iyi düzenini getirin ama onu iyi yönetecek, yetişmiş insanlarınız olmadığı takdirde hiçbir kıymeti yoktur. Onun için inşallah iyi yetişeceğiz. İyi eğitim alacağız. Burası da iyi eğitim veren okullarımızdan bir tanesi. Bu yüzden çok şanslısınız. Biz kahveden bozma sınıflarda okuduk. Ama sizler çok daha iyi şartlarda okuyorsunuz. 70’li yıllarda İmam Hatip mezunlarını üniversiteye almazlardı. Ben bir yıl da farklı bir liseye gitmek zorunda kalmıştım. Şimdi çok daha iyi noktadayız ama iyi çalışmamız lazım. Bu ülkenin çocuklarının hangi alanda okursa okusun o alanın en iyisi olması lazım. Özgüvenimizin tam olması lazım. Edeple, terbiyeyle, saygıyla kendimizi ifade etmemiz gerektiğini iyi kavramamız lazım. İnşallah bu ülkenin geleceği olan sizlere güveniyoruz. Evet Onikişubat Belediyesi yol yapar, başka şeyler yapar ama bu kültür hizmetlerini de yapar. Yakın bir zamanda sizlere 5’li kitap setleri hazırladık ve buralara gelecek. Onları okuyacağız ve bu ülkenin gelecekte yönetimlerine talip olacağız. Sizlerin hepinize yürekten başarılar diliyorum. Cenabı hak hepinizi zihin açıklığıyla beraber ailelerinize ülkemize ve milletimize hayırlı insanlar olarak yetişmenizi nasip etsin.”

Merdan Vakfı Başkanı İzzettin Pak’ın da katıldığı programda, öğrencilerle sohbet eden Başkan Mahçiçek, hazırlanan kitapları teslim etti. Merdan Vakfı tarafından Türkiye genelinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Ufka Yolculuk” yarışması Nisan ayında gerçekleştirilecek.