Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 5 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu değişikliğe istinaden Uğur Okulları’ndan açıklama yapıldı.
Uğur Okulları tarafından yapılan açıklamada, “5 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 1. maddesine istinaden özel öğretim kurslarında bilim dersi sayısı 5’ten 1’e indirgenmiş, 9. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerde sadece tek dersten YGS-LYS Hazırlık Kursu verilebileceği bildirildi. Bilim dersi ve bina ruhsatını almış olan işletmeler 5 dersten kurs vermeye devam edecek ancak 01.07.2018 tarihine kadar bilim dersi sayısını 1 derse düşürecektir. Özel etüt eğitim merkezlerinde sadece 8’inci sınıfa kadar öğrencilere ders yapılması mümkündür. Lise öğrencilerinin özel etüt eğitim merkezlerinde ders alması mümkün olmayacaktır. Yeni yönetmelik kapsamında özel etüt eğitim merkezlerine bağımsız giriş koşulu getirilmiş, ruhsatını almış olan etüt merkezleri bu zorunluluktan muaf tutulmuştur. Temel liselerde verilen lise ve dengi okul mezunlarına yönelik hazırlık kurslarında bir değişiklik yapılmamıştır. Temel lise statüsündeki eğitim kurumları 01.07.2018 tarihine kadar lise ve dengi okul mezun öğrencilerine 5 dersten Hazırlık kursu vermeye devam edeceklerdir. Yeni yapılacak okul binalarında ilk-orta-lise kademelerinin bir arada olması için bağımsız bloklar koşulu getirilmiştir. Önceden aynı binanın ikinci katı ilkokul, üçüncü katı ortaokul veya lise olabiliyordu. Bu yönetmeliğe göre kademeler dikey bloklarla ayrılmıştır” denildi.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel, “Bir üst okula hazırlık birimleri öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır. 5 Ağustos tarihinde resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe istinaden eğitim hizmetlerini her zaman olduğu gibi belirlenen yönetmelikler ve yasalar çerçevesinde yürütmeye devam edeceğiz. Ruhsat onayını almış olan özel kurs eğitim merkezlerimiz belirlenen yönetmelik maddeleri çerçevesinde 01.07.2018 tarihine kadar 5 dersten hizmet vermeye devam edecektir. Yönetmeliğin getirdiği zorunluluklar uygulanarak mevcut ve açılacak olan kurs ve etütlerin hizmet vermesi sağlanacaktır” açıklamasını yaptı.
Son yıllarda yapılan yasal düzenlemelere titizlikle uyularak kurum yapılanmasını Uğur Okulları çatısı altında Uğur İlköğretim Okulları, Uğur Ortaokulları, Uğur Temel Liseleri ve Uğur Anadolu Liseleri olarak yenilediklerini belirten Yücel, “Uğur Okulları bünyesinde bir üst okula ve sınava hazırlık birimleri kurduk ve bu birimleri daha da güçlendireceğiz. Bu sayede okullarımızdaki öğrencilerimizin sınavlara hazırlık sürecinde okul dışında bir ek ders-kurs ihtiyacına gerek kalmayacaktır. Uğur Dershanelerinin 48 yıllık vizyon ve birikimi bundan sonra Uğur Okulları bünyesinde kurulan ‘bir üst okula ve sınava hazırlık’ birimlerinde öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır” diye konuştu.