Türkiye genelinde üniversiteyi kazanan öğrenciler için kayıt dönemi başladı. Uludağ Üniversitesi’ni kazanan 12 bin 888 öğrenci, 15-19 Ağustos tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilecek.
Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında bulunan Uludağ Üniversitesi’ne 12 bin 888 öğrenci kayıt olacak. Tıp Fakültesi 15-16 Ağustos, İİBF ve Hukuk Fakültesi 15-19 Ağustos, Mühendislik Fakültesi 16-18 Ağustos, Veteriner Fakültesi 16-17 Ağustos, Ziraat Fakültesi 16-17 Ağustos, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat ve İlahiyat Fakültesi 15-19 Ağustos, İnegöl İşletme 15-17 Ağustos, Mimarlık 16-17 Ağustos, Sağlık Yüksekokulu ve diğer meslek yüksekokulları 15-19 Ağustos tarihlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında kayıt işlemlerini yapacak.
Öğrenciler, kazandıkları fakülte ve meslek yüksekokulunun kayıt masalarına başvurarak belgelerini teslim edebilecekler. Hazırlanan kayıt masalarına gelen öğrenciler ve ailelerinin heyecanları yüzlerine yansıdı. Uludağ Üniversitesi’nde yeni açılan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü de bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek. Toplam 52 öğrencinin kayıt edileceği bölümü kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerine başlandı. Yenişehir Meslek Yüksekokulu’ndaki Sivil Havacılık Programı ise yeni açılan bir diğer bölüm oldu. Sivil havacılık ve kabin personeli yetiştirmesi hedeflenen programa kabul edilecek öğrenci sayısı ise 31 olarak belirlendi.
Başarılı öğrencilere burs
Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasına girebilmeyi hedefleyen Uludağ Üniversitesi, kendisini tercih eden başarılı öğrencilere bu yıldan itibaren burs vermeye başlayacak. Yaptığı sponsorluk anlaşmaları ile hemen hemen her fakülte ve yüksekokulu ilk 5 sırada kazanan en başarılı öğrencilere aylık 400 ile 500 TL arasında burs verecek olan Uludağ Üniversitesi, ÖSYM sıralamasında ilk 10’dan gelecek olan öğrencisine 2 bin 500, ilk 20’den gelecek olan öğrencisine de 2 bin TL burs ödeyecek. Alttan dersi olmayan ve belirlenen taban puanın altında kalmayan öğrencilerin burs ödemeleri mezun oluncaya kadar devam ettirilecek. Öte yandan bazı fakültelerde dönem birincisi olan öğrencilere de ayrıca 750 TL’lik başarı bursu verilecek.
Üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler, kendilerinden kayıt esnasında istenilecek evrakların listesine ve kayıt masalarının adresine http://www.uludag.edu.tr/oidb/default/duyuru-ogrenci/217 linkinden kolaylıkla ulaşılabilecek.