Geçtiğimiz Mart ayında : Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi İletişim Fakültesinde Panele konuşmacı olarak çağırılan : Gazeteci Mehmet Yüzbaşıoğlu, Bekir Doğan, Niyazi Kara, Mehmet Taş, CIU Temsilcisi Abdulhakim Eren ile KSÜ elçi gönderen Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Seçim; “ KSÜ ile kardeş Üniversite olmak istiyoruz, karşılıklı öğrenci değişimi olmak üzere her türlü iş birliğine varız,” demişti.
   
KSÜ Rektörü Prof.Dr. Durmuş Deveci, Kıbrıs heyetini kabul ederek bir süre sohbet etti. Ve uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi ile alakalı bilgiler aldı, teklifi kabul etti.

Uluslararası İlişkiler ve Anlaşmalar

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin dünyanın birçok ülkesinde bulunan üniversiteler ile yapmış olduğu, genel kapsamı akademisyen ve öğrenci değişimi olan işbirliği anlaşmaları bulunmaktadır. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin işbirliği yaptığı üniversitelerin arasına KSÜ de katılması ile yeni bir soluk alacak..
   
Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim , Mühendislik, Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Tarım Bilimleri olmak üzere 10 Fakülte, 50 bin yakın öğrencisi ile Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi ile karşılıklı ziyaretler başlayacak.
     
Gazeteci : Bekir Doğan, Mehmet Yüzbaşıoğlu, Niyazi Kara , Mehmet Taş beyin Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine, gazatecilik mesleğinin anlatıkları panelin son derece güzel geçtiğini 4 gün misafir olarak Kıbrıs gezip Kahramanmaraş’a döndüklerini anlatan Abdulhakim Eren: “Kıbrıs da benim kızım dahil 300 ‘e yakın Kahramanmaraşlı genç okuyor, KSÜ – Kıbrıs Üniversitesi arasında karşılıklı iş birliği ilimize ve Kıbrıs’a çok şey katacağına inanıyorum,” dedi.
     
İş birliği yapmak ve portokol imzalamak, karşılıklı ziyaretlere başlamak üzere yazışmaların başlaması talimatını veren KSÜ Rektörü Prof:Dr. Durmuş Deveci,” Neden olmasın CIU il bizde ortak derslerde birlikte çalışma öğrenci değişimi, hoca değişimi ve her türlü iş birliğine varız, resmi yazı yazdırıyorum, yakın da sizlerle bir Kıbrıs ziyareti yaparak bu birliğimizi imza altına alalım..
   
Benim Teklifim
   
Kıbrıs’daki kapalı bölge Maraş’ın bir Üniversite olmasını teklif ediyorum.. Maraş bölgesi çok uluslu bir üniversite olsun, dünyanın her yerindeki üniversite buraya bir bölüm açsın bu bölge dünya insanlığının eğitimi için kullanılan bir yer olmasının teklif ediyorum..
   
Gazeteci : Mehmet Taş, Bekir Doğan, Niyazi Kara, Abdulhakim Eren ile hatıra resmi de çektiren Rektör Prof.Dr. Durmuş Deveci:” Biz her türlü birlik ve beraberliğe varız Türkiye ve Dünyadan 70 yakın üniversite ile anlaşması bulunan  : Ulusalararası Kıbrıs Üniversitesi ile iş birliğine hazırız,” diyerek rektör Prof:Dr. Hikmet Seçim , mesaj gönderdi..
   
Karşılıklı ziyaretlerle iki Üniversite arasında iş birliği porto kolu imzalanacak..