Dünyada her yıl milyonlarca öğrencinin dil seviyelerini ölçmek için katıldığı Cambridge ESOL, DELF ve FIT sınavlarında başarılı olan Bahçeşehir Okulları Bursa Bademli Kampüsü öğrencileri belgelerini aldı.
Yabancı dil eğitimine büyük önem veren Bahçeşehir Okulları Bursa Bademli Kampüsü, yapılan uluslararası sınavlarla alınan sonuçlarla meyvelerini topluyor. Bütün dünyada her yıl milyonlarca kişinin dil seviyelerini ölçmek için katıldığı ve Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan, ALTE (Association of Language Testers in Europe) tarafından onaylanan ve uluslararası geçerliliği olan Cambridge ESOL Sınavları, (English for Speaker of Other Languages) sınavlarda başarı gösteren Bahçeşehir Okulları Bursa Bademli Kampüsü öğrencileri, belgelerini törenle aldı. Ayrıca DELF ve FİT sınavlarında dereceye giren öğrencilerin de sertifikaları takdim edildi.
Okul Müdürü Burhan Yazgan, ’’Bahçeşehir Okulları olarak öğrencilerimizin yabancı dil eğitimine çok önem vermekteyiz. Çok dilliliğin yaygın olduğu dünyamızda onların İngilizceyi en iyi şekilde öğrenmeleri için en modern yöntemleri araştırıp kullanıyoruz. Bir yabancı dilin ne derece iyi öğrenildiğinin anlaşılabilmesi için başvurulacak en güvenilir yöntem uluslararası geçerliliği olan sınavlarla öğrencilerin bilgilerinin sınanmasıdır. Bu konuda en yaygın kullanılan sınavlar, Cambridge Üniversite’sinin hazırladığı Cambridge ESOL sınavlarıdır. Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan, ALTE (Association of Language Testers in Europe) tarafından onaylanan ve uluslararası geçerliliği olan Cambridge ESOL Sınavları, (English for Speaker of Other Languages) okulumuzda her yıl uygulanmaktadır. Bu sınavlarda öğrencilerimizin listening (dinleme), reading and writing (okuma ve yazma) ve speaking (konuşma) becerileri ölçülmektedir. Sınavlar yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Değerlendirmeler Cambridge Üniversitesi tarafından yapılmakta ve sınava giren her öğrenciye bir sertifika verilmektedir. Bu anlayıştan hareketle bizler de Bahçeşehir Bademli kampüsümüzde öğrencilerimizi Movers, Flyers, KET, PET ve FCE sınavlarına yönlendirip uluslararası seviyede dil yeterliliklerini tespit ediyoruz" dedi.
Yazgan, Cambridge sınavlarına giren 300’e yakın öğrenciyi gösterdikleri gayret ve başarıdan dolayı tebrik etti.