Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile yürütmüş olduğu  Liselerarası  "Kanserle Mücadele Yarışması" bünyesinde Gülizar Şamil Aktaş Anadolu Lisesi "Umudun Renkleri" Grubu kanser taraması hakkında vatandaşları ve öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş merkez dahil 63 lisenin katıldığı yarışmada öğrenciler yaptıkları aktivitelerle Mart ayı sonunda sona erecek yarışma da  birinci olmayı hedefliyorlar. 

Aralık ayında başlayan yarışmaya  katılan  ve Gülizar Şamil Aktaş Anadolu Lisesi Öğrencileri de yarışmada dereceye girmek için bir çok çalışmaya imza attılar. 

Elif Bingöl, Zeynep Yaren Balduk, Yaren Balabanoğlu, Büşra Sağlam, Büşra Okur'dan oluşan Gülizar Şamil Aktaş Lisesi Öğrencileri farkındalık oluşturmak amacı ile  Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezinde açmış oldukları stantla ziyaretçilere kanser hastalığıyla ilgili bilgi verdiler aynı zamanda broşür de dağıttı.

5 öğrenci ve 1 danışman öğretmenden oluşan ve "Umudun Renkleri" adını verdikleri grup standı ziyarete gelen vatandaşlara Kanserle ilgili bilgiler verirken, kanserle ilgili bilgiler bulunan binlerce de broşür dağıtarak halkın kansere karşı daha duyarlı olmasını sağladılar. 

Gülizar Şamil Aktaş Anadolu Lisesi Öğrencileri, daha sonraki günlerde de Kahramanmaraş Merkez'de bulunan 3 Lise'yi ziyaret ederek burada hem öğrencileri, hem öğretmenleri  hem de velileri kanser konusunda bilgilendirirken stand açıp broşür dağıttılar. 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi'ni de ziyaret eden öğrenciler burada da İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Mahmut Yardımcıoğlu'nun dersine de girerek Üniversiteli öğrencileri kansere karşı duyarlı olmaya çağırdılar ve burada da yine broşür dağıttılar. 

Gülizar Şamil Aktaş Anadolu Lisesi Kanserle Mücadele Danışmanı ve aynı zamanda da Biyoloji  Öğretmeni olan Hatice Özkan, amaçlarının kanser taramasıyla ilgili vatandaşların ve öğrencilerin  duyarlılığını arttırmak ve bilinçlendirmek olduğunu kaydetti. 

Özkan, "Amacımız Kanserle mücadele konusunda vatandaşları bilgilendirerek, onlarda bir duyarlılık oluşturmak ve  Kanseri en aza düşürmek, bunun için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Özkan,  Kanserle Mücadele kapsamında bize kapılarını açan ve hem vatandaşları hemde öğrencileri bilgilendirmemize müsaade eden Piazza Yönetimine, Lise Müdürlerine ve İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Mahmut Yardımcıoğlu'na teşekkür ettiğini de söyledi.