Lise eğitimini tamamlamak üzere olan öğrenciler çoğu kez bunun ardından ne okuyacaklarını veya hangi meslek eğitimini alacakları konusunda net bir fikre sahip değiller. Bunun sebebi ise öğrencilerin daha çok okul derslerine yoğunlaşmaları. Ancak öğrencilerin üniversite dönemleri yaklaştıkça bu konudaki merak ve heyecanı artıyor. Şuan lise eğitimlerinin sonunda olan öğrenciler için üniversitenin veya meslek eğitiminin başlamasına yaklaşık altı ile dokuz ay kadar bir süre kaldı.

Üniversite eğitim almak isteyen öğrenciler için Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti Yüksekokul Bakanlığı internet sitesinde ‘Wochen der Studienberatung’ bölümüne girmek yeterli. Burada öğrenciler farklı illerdeki programları tarihleri ve adresleriyle birlikte elde edebiliyorlar. KRV Yüksekokul Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve Federal İş Ajansı’nın bu ortak projesinde öğrenciler sadece kuru bilgi edinmekle kalmıyorlar. Üniversite atmosferini yaşatmak için üniversite öğrenci adayları için özel dersler de hazırlanmış. Örneğin Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Hukuk Fakültesi Alman Medeni Kanunu hakkında ilk derse girip o dersin tadına varabiliyor.

Hiç fikri olmayanlar için de fakülteler ayrı tanıtım etkinlikleri düzenliyor. Öğrenciler bu programlar sayesinde üniversiteye seçeneklerini daha kolay yapabiliyor. Bilim Bakanı Svenja Schulze (SPD) ‘‘Özellikle iyi bir üniversite başlangıcı ileriki üniversite başarısı için önemli. Bu nedenle erkenden bilgilenmek ve kendi hedefleri hakkında net olmak ehemmiyet taşıyor’’ diyor. Bilgilendirme haftaları 25 Ocak’a kadar devam edecek. KRV eyaletindeki üniversitelerde bin 900’a yakın ders seçeneği bulunuyor.