Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) yönetimi, kentle bütünleşme yolunda adımlar atıyor. UÜ yönetimi bu kapsamda özellikle meslek yüksekokullarının bulunduğu ilçelere büyük önem veriyor.

Üniversitenin karar alma organı Senato ve Yönetim toplantılarını meslek yüksekokullarının bulunduğu ilçelerde yapmaya özen gösteren Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, gittiği yerlerde yöre halkıyla buluşup görüş ve önerilerini alıyor.

Son olarak Keles’e giden üniversite üst yönetimi, Senato ve Yönetim Kurulu toplantılarının ardından kent merkezinde halkın yoğun olarak bulunduğu çay bahçesine giderek vatandaşla sohbet etti.

Rektör Prof. Dr. Ulcay, Keles MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Gürbüz ile birlikte yöre halkının sorunlarını dinledi. Kendileriyle sohbet edenin Rektör olduğunu öğrenince şaşkınlığını gizlemeyen vatandaşlar, yörenin kalkınması için üniversiteden destek beklediklerini bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Ulcay da ilçelerde ve özellikle dağ yöresinde üniversitenin varlığını hissettirmek için her türlü imkânı seferber edeceklerini söyledi.