Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından düzenlenen 'Tralli' etkinliği kapsamında yapılan İlk ve Acil Yardım Tatbikatı gerçeğini aratmadı.

ÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencilerinin rol aldığı tatbikat, Meslek Yüksekokulu bahçesinde ve bina içerisinde yapıldı. Çevredekilerin dikkatli bakışları arasında yapılan tatbikat dört aşamada gerçekleştirildi. Çukurova Üniversiteli öğrenciler senaryo gereği, yüksekten düşme, trafik kazası, araç içinde sıkışan kazazedenin çıkarılması, bombalı saldırı ve depremde zarar gören yaralılara müdahale etti. Çeşitli vaka canlandırmalarının yer aldığı tatbikatta öğrenciler, eğitim hayatları boyunca öğrendikleri ilkyardım uygulamalarını vakalara uyguladı.

Tatbikat sonrası açıklama yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan, bu tatbikatla amaçlarının, öğrencilerinin hangi konuda eksikliği olduğunu tespit etmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Boyan, hastayı doğru olarak almanın da çok önemli olduğunu ve bu müdahalenin vakanın sakat kalma ihtimalini en aza indirdiğini belirtti. Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Azade Sarı da ilk ve acil yardımın önemli ve hassas bir meslek olduğunu söyledi.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATT-DER) başkanı Sultan Korkmaz Düzler ise meslekleriyle ilgili bilgi verip, önemini anlattı.