İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, kermeslerden elde ettikleri gelirle Tunceli’de Özgecan Aslan adına bilgisayar sınıfı oluşturdu.
Bahçeşehir Üniversitesinde ‘Anadolu Çiçekleri’ projesi kapsamında çalışmalar yapan öğrenciler, evlerinde yaptıkları kek ve pastaların satışından kazandıkları gelirle, Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde bulunan ortaokula 10 bilgisayar, kitap ve eğitici oyunlardan oluşan bilgisayar sınıfı oluşturdu. Bahçehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri Dilek Akgül, Emir Özcan, Atakan Atmaca, Reyhan Esra Turgut ve Doğa Can Bozdağ, Mazgirt Kaymakamı Ali Türk, Akpazar Belediye Başkanı Haydar Çetinkaya ve okul müdürü tarafından karşılandı. Öğrencilerle birlikte Özgecan Arslan adına oluşturulan bilgisayar sınıfının açılışını yaparak sınıfı gezen Mazgirt Kaymakamı Ali Türk, Bahçesehir öğrencilerine gerçekleştirmiş oldukları projeden ötürü teşekkür etti.
Proje hakkında bilgi veren Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü Üyesi Emir Özcan, üniversitedeki kafeden elde ettikleri gelirle sınıfı oluşturduklarını söyledi. Özcan, “Özgecan Aslan’la ilgili o üzücü haberi aldığımız zaman da ismini yaşatmak için bu kütüphane ve sosyal aktivite sınıfına onun adını verdik. Özgecan’ın ismi burada yaşatılacak. Ayrıca, burada öğrenciler okulun sıkıcı havası dışında ferah bir ortamda sosyal aktivite yapabilecek ve kitap okuyabilecek” dedi.
Mazgirt Kaymakamı Ali Türk ise; kulüp üyelerinin yaptığının akıllarda, zihinlerde, gönüllerde iz bırakacağını belirterek, “Buranın oluşturulmasında emeği geçen çok sayıda insan var. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu tarz projelerle karşımıza çıkarlar. Bizler de bu tür projelerle gençlerimizi zinde tutar; onlara örnek oluruz” diye konuştu.
Akpazar Ortaokulu öğrencileri de kendileri için oluşturulan sınıf için memnuniyetlerini belirterek Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine teşekkür etti.