Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) yaz okulu uygulamasının kaldırılmasına tepki gösteren bir grup öğrenci, rektörlük binası önünde oturma eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ümit Kara, üniversitede, 1 Temmuz 2012 itibarıyla yaz okulu uygulamasının kaldırılarak bütünleme sistemine geçildiğini belirtti. 

Yaz okulu açılan başka üniversitelerde ders alma olanaklarının da önünün kapatıldığını öne süren Kara, şunları kaydetti:

"Mağduriyetin giderilmesi için girişimde bulunmamıza rağmen sonuç alamadık. Benzer durumdaki birçok üniversitede mezun olma durumundaki öğrencilere yaz okulu hakkı tanınmıştır. Mezun durumdaki öğrencileri olarak bu hakkın tanınmasını veya yaz okulu açılan başka bir üniversiteden sorumlu olduğumuz dersi almak istiyoruz."

Kara, üniversite yönetiminin sorunlarına sağduyulu yaklaşarak kısa zamanda çözüm getireceklerine inandıklarını vurguladı.

Bu arada, basın açıklamasının ardından 3 öğrenci, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile görüşünce diğer öğrenciler de eylemi sonlandırdı.