Rektör Yardımcısı Prof. Dr. FATİH KILLI, Ziraat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. ALİ KAYGISIZ, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık GÖZEK, Girişimcilik Destek programı başta olmak üzere KOSGEB Destekleri ve yürütülen projeler hakkında bilgilendirme yaptı.  Birer girişimci adayı olan üniversite öğrencilerinin kendi işlerini kurmalarının ekonomiye sağlayacağı faydalara değinen GÖZEK, bu süreçte KOSGEB'in sağladığı desteklerle girişimcilerin yanında olduğunu belirtti.

KOSGEB Kahramanmaraş Yeni Girişimci Desteğini (30.000 TL Hibe, 70.000 TL Faizsiz Geri Ödemeli) sadece yeni iş kuranlara vermekte olup öncesinde Girişimci Adaylarından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmalarını istenmekte. Bu eğitimleri düzenli olarak KOSGEB kendi bünyesinde ve farklı kurum ve kuruluşlarla protokol imzalayarak vermekte. Son 3 yıl içerisinde İlimizde 4000'den fazla Girişimci Adayı bu eğitimlere katılmış olup, bunların 300'den fazlası KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteğinden faydalanmıştır.

KOSGEB Kahramanmaraş Müdürlüğünün Koordinatör olarak yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı projesini 2015-2020 döneminde de yürütmek için Avrupa Komisyonuna sunulan projenin kabul edildiğini belirten Sadık GÖZEK ayrıca,  yine Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Genç Girişimciler İçin ERASMUS programını bölgemizde yürütmek için de proje sunulduğunu ve sonuçlarının beklendiğini belirtti. Genç Girişimciler İçin ERASMUS programı kapsamında İş planını sunan yeni girişimcilerin ve üç yılı aşmamak üzere faaliyet göstermekte olan işletme sahiplerinin faaliyet alanlarına ilişkin Avrupa'da bir işletmede bir ila altı ay arasında çalışma, inceleme yapma fırsatı sahibi olacaktır.  Yurt dışında geçirilen süre zarfındaki ulaşım konaklama giderleri ülkelere göre değişmekle birlikte COSME programı kapsamında desteklenecektir. Benzer şekilde yurtdışından girişimcilerinde bölgemiz işletmelerini ziyaret ederek karşılıklı kazan-kazan prensibine dayalı bilgi ve tecrübelerini aktarmaları beklenmekte.