Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü, farklı konu ve başlıklarla konusunda uzman kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor.

İletişim Bilimleri Bölümü tarafından ders kapsamında düzenlenen ‘İletişim Seminerleri’ serisinin bu haftaki konuğu Adanaspor Kulübü Medya Sorumlusu Oğuzhan Delen oldu. Genç iletişimcilere spor kulübünde medya sorumlusu olmanın detaylarını anlatan Delen, meslek hayatında başından geçen anıları aktararak öğrencilere mesleğinin bilinmeyen yönlerini aktardı.

Maç öncesi ve sonrasında medya sorumlusunun yapması ve uyması gereken kurallar hakkında bilgi veren Oğuzhan Delen, genç iletişimcilerden yoğun ilgi gördü. Uzun yıllar basın kuruluşlarında spor muhabirliği de yapan Delen’e öğrenciler şiddet yasası ve futbol takımları ile ilgili sorularda sordu. Medya sektöründe popüler olan spor kulübü sorumluluğunu gençlere anlatan Oğuzhan Delen, spora ve spor muhabirliğine ilgi duyan genç iletişimcilerin bu mesleği zevkle yapabileceklerine değindi. Öğrencilerden gelen yoğun soruları da yanıtlayan Delen, başarılı bir spor muhabirinin ve spor medya sorumlusunun, sporun tüm kavramlarına hâkim olması gerektiğini söyledi.

Söyleşi sonunda, ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü öğrencileri ile birlikte öğretim üyeleri Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu ve Yrd. Doç. Dr. İlker Özdemir, Delen’e teşekkür belgesi ve poster takdim etti. İletişim semineri toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.