İzmir Tepekule’de devam eden İzmir Eket Tercih Fuarına birçok devlet ve vakıf üniversiteleri yer alıyor. “Tercih Yaparken Oyunun Kuralları” konulu seminerde Burak Kılanç, tercih yapılırken oyunun kurallarının neler olması gerekliliği hakkında altın değerinde bilgiler verdi. Burak Kılanç, Üniversite Tercih Merkezi’nin bir fayda merkezi olarak verdiği hizmetlerden bahsederken, çok sayıda öğrenci, veli ve rehber öğretmene önemli ipuçları aktardı.
İzmir’de ilk defa yapılan tercih fuarında Nişantaşı Üniversitesi Üniversite Tercih Merkezi (UTM) ile öğrencilere hizmet veriyor. Eket Tercih Fuarlarının üçüncü ayağı olan İzmir Eket Tercih Fuarı tüm hızıyla sürüyor. Fuarın açılış seminerinde Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Temsilcisi ve Üniversite Tercih Merkezi (UTM) Direktörü Burak Kılanç, 29 Temmuz-3 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacak üniversite tercihlerinde dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı. Öğrencilerin en çok sordukları ‘puan mı yoksa başarı sırası mı’ konusunda önemli açıklamalarda bulunan Kılanç, öğrencilere ipuçları verdi. Konuşmasında geçtiğimiz yıllara oranla tercih hakkının 30’dan 24’e indirildiğinden bahseden Burak Kılanç, ”Genelde tercih hakkı 30 iken ortalama 25 tercih hakkı kullanılmaktaydı. Bu nedenle ÖSYM tercih hakkını 24’e sınırladı. Öğrencilerin bu anlamda da tercihlerini oluştururken, sıralamalarını çok iyi düşünerek yapmaları gerekmektedir. Puandan çok başarı sırasına göre tercihlerini oluşturmalılar. Tercihte başarı sırası esastır” şeklinde konuştu
İzmir Tepekule’de devam eden İzmir Eket Tercih Fuarına birçok devlet ve vakıf üniversiteleri yer alıyor. Kılanç, “Tercih Yaparken Oyunun Kuralları” konulu seminerde tercih yapılırken oyunun kurallarının neler olması gerekliliği hakkında altın değerinde bilgiler verdi. Kılanç, Üniversite Tercih Merkezi’nin bir Fayda Merkezi olarak verdiği hizmetlerden bahsederken, çok sayıda öğrenci, veli ve rehber öğretmenle bir araya geldi. Danışmanlığını yürüttüğü YÖK Atlas hakkında da konuşan Burak Kılanç, “YÖK’ün bu çalışması gerçekten üniversite adaylarına ve rehber öğretmenlerine bulunmaz bir bilgi hazinesi sunuyor. Üniversite araştırmaları yapan öğrenciler, hem yüz yüze ziyaret yapmalılar, hem de YÖK Atlas’tan üniversitelerin tomografilerini incelememeliler” açıklamasını yaptı.
Doğru tercihte UTM farkı
UTM olarak İzmir Bayraklı RAM ile tercih danışma hizmeti verdiklerini anlatan Kılanç, dershanelerin temel liseye dönüştürülmesinin ardından rehberlik hizmetinden mahrum kalan birçok öğrencinin bu hizmetten faydalanmak istediğini söyledi. UTM olarak özellikle tercih dönemlerinde bu anlamda öğrencilere hizmet verdiklerini anlatan Kılanç, “UTM olarak öğrenciler tarafından yoğun ilgi görmemizin nedeni gerçekten öğrencilerin kafalarının çok karışık olmasından kaynaklanıyor. Bazı puan türleri değiştiğinden ve/veya başarı sırasına sınır getirildiğinden öğrencilerin rehberlik hizmetine yüzde yüz ihtiyacı var. Bu anlamda doğru bir hizmet verdiğimizi düşünüyorum ” dedi.