Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Mühendislik Günleri’ isimli panelin sekizincisi gerçekleştirildi.

Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbe Altı Konferans Salonunda düzenlenen panele akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Panele konuşmacı olarak katılan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Cüce, Türkiye’nin en büyük sulak alanlarından biri olan Kızılırmak deltasında yer alan Balık ve Cernek Göllerinin su ve sediman kalitelerini incelemek için bazı fiziko-kimyasal analizlerin yer aldığı ‘Kızılırmak Delta Göllerinde Sedimantasyon Kalitesi İzleme Çalışmaları” konulu sunumda bulundu.

Ülkemizde ve dünya fosil yakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar ile rezervlerindeki azalmaların araştırmacıları farklı enerji kaynaklarını kullanmaya sürüklemesi hususlarına değinen Yrd. Doç. Dr. Altan Gencer, elektrikli arabaların önemi ve gereksinimi konusunda bilgi vererek ‘Elektrikli Arabalar‘ konulu bir sunum da gerçekleştirdi.

Yrd. Doç. Dr. Hilal Yıldız, tarımsal verimin artırılması amacı ile gereğinden fazla kimyasal gübre kullanılması sonucunda oluşan gıda zincirindeki sorunlara değindiği ‘Organik Tarım ve Konvansiyonel Tarım ile Üretilen Ürünlerin Besin İçeriklerinin Karşılaştırılması’ konulu sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Yrd. Doç. Dr. Erkan Kalıpcı ise, tarım ilaçlarının çevresel yayılımı, canlılar ve çevreye olan ekotoksik etkileri, insan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek doğa dostu tarım ürünlerinin yetiştirilmesi için çözüm önerilerinin de yer aldığı ‘‘Çiftçilerin Pestisit Kullanımı İle İlgili Eğitim ve Bilgi Düzeyi İle Çevresel Duyarlılıklarının Araştırılması’ konulu sunumda bulundu.

Soru cevap bölümüyle devam eden panel, panelistlere teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.