Niğde Üniversitesi Senato üyeleri ‘Niğde Havaalanı İstiyor’ kampanyasına destek verdi.

Bu gün toplanan senato üyeleri daha sonra Niğde Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde başlatılan imza kampanyasına destek vermek amacıyla Dr. Sami Yağız Caddesi'nde kurulan standına giderek imza verdi. Hava alanı için gereken desteği vereceklerini söyleyen Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Görür, "Havaalanın olmaması şehrimizin büyük kazanımları elinden kaçırmasına neden oluyor. Bu da üniversitemize doğrudan zarar vermektedir." dedi.

Öğrenci sayılarının 22 bini aştığını ifade eden Prof. Dr. Görür, “Üniversitemiz kongre ve kültür merkezi büyük organizasyonlar gerçekleştirilecek duruma geldi. Niğde'nin en büyük eksikliği havaalanı. Bu sorun çözüldüğü takdirde çok daha büyük organizasyonlar, sempozyumlar ve bilimsel toplantılar yapabilecek. Havaalanının olmaması önümüzde ciddi bir engel." şeklinde konuştu.

Çevre illerdeki hava alanlarını kullanmakta zorluk yaşadıklarını dile getiren Rektör Görür, "İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerden gelen insanlar, Kayseri ve Adana'daki havaalanlarını kullanmak zorunda kalıyor. Oradan Niğde'ye kara yoluyla gelmeleri zaman kaybına yol açıyor. Kısacası havaalanın olmaması Niğde'nin büyük kazanımları elinden kaçırmasına neden oluyor." ifadelerini kullandı.