Melikşah Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat, modern üniversiteler artık sadece mesleki eğitimin verildiği yerler değil yeni bilginin üretildiği yerler olarak ön plana çıktığını söyledi.

Melikşah Üniversitesi Kariyer Planlama Merkezi tarafından Melikşah Üniversitesi öğrencilerinin Staj, CO-OP, Part-Time ve Full-Time iş başvurularını gerçekleştirmeleri amacıyla düzenlenen ve 2 gün süren “Kariyer Günleri ve Sektör Buluşmaları” programında 2 gün boyunca 35 firma yer aldı.
Melikşah Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında gerçekleştirilen programın ilk gününde Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat stand açan firmaları hoşgeldiniz ziyareti gerçekleştirerek firma temsilcileriyle bir süre sohbet etti. Prof. Dr. Mahmut D. Mat’a, Melikşah Üniversitesi Genel Sekreteri Veli Demirci eşlik etti.

“ÖĞRENCİLER BİZE MİLLETİMİZİN VE AİLELERİN BİRER EMANETİ”

Programın açılışında firma yetkilileri ve öğrencilere yönelik konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut D. Mat, 4 bin öğrencileri olduğunu ve bunun yüzde 10’unu yabancı öğrencilerin oluşturduğunu söyleyerek tüm bu öğrencilerin kendilerine milletin ve ailelerin emaneti olduğunu ve dolayısıyla tüm öğrencileri hayata en iyi şekilde hazırlamanın görevleri olduğunu ifade etti. Konuşmasına devam eden Rektör Prof. Dr. Mahmut D. Mat, “Modern üniversiteler artık sadece mesleki eğitimin verildiği yerler değil yeni bilginin üretildiği yerler olarak ön plana çıkıyor. Ama biz şunu düşünüyoruz üniversitelerde üretilen bilgiler, öncelikle üniversitenin bulunduğu şehrin, ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunması gerekir.” Dedi.

Programın ikinci gününde Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, onur konuğu olarak katıldı. Taner Nakıboğlu, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak ve Royal Halı Genel Müdürü Cihan Dağcı öğrencilere yönelik “Kariyer Tecrübeleri” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

“TEORİYLE PRATİĞİ BİRLEŞTİRENLER DAİMA BAŞARILI OLUR”

Farklı ve samimi üslubuyla öğrencileri kendine hayran bırakan Taner Nakıboğlu’nun konuşmasını salonu dolduran öğrenciler, akademisyenler ve firma temsilcileri sık sık alkışlarla kesti. İstanbul Üniversitesi’ndeki öğrencilik yıllarından bahseden Nakıboğlu; “Öğrenciyken bir çok arkadaşım dersten hemen sonra işe gitmek zorunda kalırlardı bende üzülürdüm işe gitmek zorundalar diye, ama sonra gerçek hayatta gördüm ki hem çalışıp hem de okuyanlar başarılı oluyor. Yani teoriyle pratiği birleştirenler” şeklinde konuştu.

Söyleşi sonrası Memduh Boydak ve Melikşah Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Vatansever tarafından Taner Nakıboğlu ve Cihan Dağcı’ya teşekkür plaketi takdim edildi. Programda Kayseri’nin önde gelen firmalarının Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları yöneticileriyle buluşma fırsatı bulan Melikşah’lı öğrenciler, 2 gün boyunca staj, part-time ve full-time iş başvurularını firmalara yönelttiler.