Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Üniversitesi Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu'nda, sosyal güvenlik bilincinin artırılmasına yönelik seminer verildi.

Borsa Meslek Yüksek Okulu’nun anfisinde verilen seminere sosyal güvenlik programı öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katılırken öğretim görevlileri de sunumu öğrencilerle sırada izledi. Bilgilendirme semineri Çarşamba Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Mehmet Acar ile Merkez Müdür Yardımcısı İsmail Çepni tarafından verildi.

Müdür ve Müdür Yardımcısı ilk önce sosyal güvenlik sisteminin tarifini yapıp; "İnsanın iradesi dışında meydana gelen geliri ve sağlığına zarar verebilecek tehlikeler ve risklere karşı kişileri güvence altına alan bir sistemdir” dedi. Daha sonra meslek yüksek okullu öğrencilere ayrı ayrı; genç nesillere sosyal güvenlik bilincinin arttırılması vatandaş odaklı hizmet, kayıtdışı istihdamın önlenmesi, ihbar ve şikayet hattı olarak Alo 170’in etkin kullanımı, Genel Sağlık Sigortalı olma durumu, işçi-işveren kapsamında hak ve yükümlülükler, sigortalılığın faydaları üzerine konularda slaytlar eşliğinde bilgi aktarımı yaptılar.