Körfez Dershanesi, 11. sınıflar Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) provası yaptı. Sınav, bugün 1 milyon 352 bin 307 kişinin girdiği YGS sınavı ile aynı saatte gerçekleştirildi.

Bir yıl sonra yapılacak YGS'nin provası mahiyetindeki deneme sınavı gerçeğini aratmadı. 2016 yılında yapılacak YGS öncesi Uşak Körfez Dershanelerinde gerçekleştirilen deneme sınavına katılan yaklaşık yüzlerce öğrenciler uyarı yapılarak sınava alındı. Öğrencilere sınavda gerekli olan kırtasiye malzemeleri de verildi. Prova sınav öncesinde konuşan öğrenciler, "Dershanemizin bu çalışmayı yapması çok önemli. Çünkü üniversite sınavının stresini daha önceden görmüş oluyoruz. Çıkacak soruların bir nevi benzerlerini çözüyoruz. Çok mükemmel çalışma." dedi.

11'inci sınıfları bir yıl öncesinde sınav tabi tutan Körfez Dershaneleri Uşak Genel Müdürü Hayrullah Kırer, "Üniversite hazırlık sadece son sınıfa bırakılacak bir çalışma değil. Planlı bir biçimde bu sınavlara öğrencilerimizi hazırlıyoruz. Yıl içinde verdiğimiz seminerlerin ve psikolojik danışmanlarımızın önerisiyle böyle güzel bir çalışmaya imza attık. Öğrencilerimizin de heyecanını yakından görmüş olduk. Bugün sınava giren 12'inci sınıf öğrencilerimize ve gelecek sene bu sınavın gerçeğine girecek olan şimdiki 11'inci sınıf öğrencilerimizin nezdinde sınavda tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." açıklamasını yaptı.