Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitim gören üstün zekâ ve üstün yetenekli öğrenciler, 1. Trab(zon)guldak Kültür Günleri’ndeki stantlarını ziyaret ederek her iki ilin yöresel ürünleri hakkında bilgi edindi.

Bilim Sanat Merkezi Tarih Sosyal Bilimler Öğretmeni Mustafa Akyel rehberliğinde öğrencilere uygulamalı eğitim kapsamında ‘Türkiyemiz bölgelerimiz’ konularını öğrenmek için Zonguldak merkez lavuar alanına kurulan bölgelerimizin ve illerimizin yöresel ürün ve el sanatları kültür çadırına gezi düzenlendi.

Tarih Öğretmeni Mustafa Akyel’in yanı sıra matematik öğretmeni Mehmet Öztürk ve Türkçe öğretmeni Mehmet Ar'ın da hazır bulunduğu 21 öğrenciden oluşan ekip tarafından Trabzon ve Zonguldak yörelerine ait kültür ürünleri ve yiyeceklerden oluşan stantlar gezildi. Geziden oldukça memnun kalan öğrenciler, genel kültürlerine olumlu katkıda bulunan ustalara sorular yöneltip yöresel ürünleri tattılar. Öğrenciler el becerisinin önemini kavrama imkânı buldu.

Bilim Sanat Merkezi öğretmenleri, ayaklarına kadar gelen kültürel ve yöresel ürünlerden oluşan stantları öğrencilerle birlikte gezmenin çok verimli olduğunu kaydetti.