Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, dünyanın 120 farklı ülkesinden öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “üniversitemizde yaklaşık 2 bin 500 yabancı öğrencimiz var. Hedefimiz bu sayıyı 5 bine çıkarmak” dedi.
Uludağ ÜniversitesiTürkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER), yabancı dil olarak Türkçe öğreten akademisyenlerin ve bu konuda çalışma yapan araştırmacıların buluştuğu Yabancı Dil Olarak Türkçe (YADOT) toplantılarının 27’ncisine ev sahipliği yaptı. Mete Cengiz Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda yapılan toplantıda konuşan Rektör Yusuf Ulcay, “Önem verdiğimiz hususlardan biri de üniversitemizi dünyanın her ülkesinden tercih edilebilen bir eğitim kurumuna dönüştürmektir. Uludağ Üniversitesi, artık sadece eğitim veren ve mezun eden bir üniversite olmayacak. Öncelikle Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasındaki yerini sağlamlaştıracak, ardından ilk 5 üniversite arasına girecek ve dünyanın tercih ettiği bir üniversite olabilme standartlarını yakalamaya çalışacaktır. Üniversitemizde şuanda toplam 63.451 öğrencimiz var. Yabancı öğrenci sayımız ise 2 bin 487. Bu öğrenciler 120 farklı ülkeden gelen yabancı öğrencilerimiz. Onun için de ULUTÖMER diye bir Türkçe eğitim merkezimiz var. Önce burada Türkçe öğreniyorlar. Ardından da Türkçe olarak alan eğitimlerine devam ediyorlar. Bizim hedefimiz yabancı öğrenci sayımızı 5 bine çıkarmaktır” diye konuştu.
ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Salih Pay ise konuşmasında Türkiye’de yabancılara Türkçe öğretiminin yaklaşık olarak otuz yıllık bir geçmişinin olduğunu açıkladı. Uludağ Üniversitesi’nin ise bu konuda çok geç kaldığına işaret eden Prof. Dr. Salih Pay, bununla birlikte bu tür organizasyonlara katılarak veya ev sahipliği yaparak mevcut birikimden en kısa sürede haberdar olup yararlanmayı hedeflediklerini belirtti. Verdikleri eğitim ile yabancı öğrencileri kısa sürede Türkiye’ye ve Türkçe’ye alıştırdıklarını dile getiren Pay, ULUTÖMER’in zaman içerisinde kendisini geliştirmeye devam edeceğini belirtti.
YADOT Eğitim Derneği adına konuşan İbrahim Dilek de her toplantıyı farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde yaptıklarını, bununla TÖMER’lerin kurumsal olarak da birbirini tanımalarını hedeflediklerini vurguladı.