Bursa merkez Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geliştirdiği projeyle Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğrencileri, Yıldırımlı öğrencilere derslerinde destek olmak için eğitim verecek.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi (U.Ü) işbirliği ile Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören öğretmen adayları ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersinde, Yıldırımlı öğrencilerin derslerine destek olacak. Öğretmen adayları ile birlikte Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret eden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Altun, çalışmanın bir hayli kapsamlı olduğunu ve sonuna kadar takip edilmesi gerektiğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de projeyle öğretmen adaylarının okullarda öğrencilere destek olmasının hem kendileri hem öğrencilere büyük faydası olacağını söyledi. Projeyle UÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenim gören öğretmen adayları, Yıldırım’daki okullarda görevli öğretmenlerle işbirliği içinde desteğe ihtiyacı olan öğrencilere katkıda bulanacak. Bu süreçte Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin, Suriyeli öğrencilerin okuma-yazma sürecine de destek olması planlanıyor.