Siirt’te İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu, 2015 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Vali yardımcısı Gürbüz Saltaş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ferhat Yasan, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Birinci, İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir ile Kurum Müdürleri katıldı. Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıda, uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar ele alındı.

Vali Tutulmaz, 2015 yılının ilk İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, toplantıda yapılan çalışmaların değerlendirileceğini söyledi. Uyuşturucu ve uyuşturucu kullananlarla mücadele konusunda 2015 yılının etkin ve iyi bir yıl olarak geçmesi için hazırlanan il eylem planının önemine değinen Vali Tutulmaz, görev alan kamu görevlilerinin çalışmalarını titizlikle sürdürmeleri ve gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğine dikkat çekti. Uyuşturucu ile mücadele konusunda oluşturulan narko timler ile önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Vali Tutulmaz, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek hazırlamak, iyi bir eğitim vermek, onları bu tür tehlikelerden korumak en önemli hedefimiz ve görevimizdir. Bu bakımdan, kurumlarımızın kendi görev alanları ile ilgili çalışmalarını ve denetimlerini hassasiyetle sürdürmeleri gerekir." diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli psikolaglar tarafından slayt gösterimi eşliğinde kurul üyeleri bilgilendirildi. Daha sonra Valilik girişinde kurulan stantlarda vatandaşlar bilgilendirilerek uyuşturucuyla mücadeleye dikkat çekildi.