Dershanelerin kapatılma tartışmalarıyla birlikte farklı bir vizyonla Uzaktan Eğitim Projesini "Kendi Okulum" adıyla hayata geçiren Sistemin Kurucusu Cemal Şahin, "Bilgisayar ve internet çağında bu eğitimin mayasının tutacağını tahmin ediyorduk. Artık yeni bir eğitim konseptiyle yeni bir süreci başlatmış oluyoruz" dedi.

Dershanelerin kapatılma tartışmaları devam ederken, geçtiğimiz dönemde farklı bir vizyonla Uzaktan Eğitim Sistemini geliştirerek Kendi Okulum projesiyle eğitime geçen dershane, bu projesinde müthiş bir başarıya imza attı. İstanbul Akademi Şahin Eğitim Kurumları ve Uzaktan Eğitim Sistemi Kurucusu Cemal Şahin, "Bilgisayar ve internet çağının tüm güzelliklerini ve nimetlerini yaşadığımız günümüzde, bu eğitim sisteminin mayasının tutacağına inanıyorduk. Bu sistem, öğrencilerimizin evinden çıkmadan, bir dershane ortamında alabileceği tüm eğitim vizyonunu kuşatıyor. Sistem, öğrencimizin tüm branş derslerini kolayca takip edebilmesini sağlayacak bir kurguda tasarlandı" dedi.

Kendi Okulum adıyla hayata geçirdikleri uzaktan eğitim projesinde yol, mekan fark etmeksizin, bir dersanede olabilecek tüm derslerin, branş derslerinin, resim, müzik dahil olmak üzere öğrencilere interaktif şekilde gösterildiğini ve anlatıldığını dile getiren Şahin, "Günümüz gençliğinin en çok zaman geçirdikleri internet mecrasını, en olumlu, en doğru ve en etkin şekilde kullanımını sağlayacak bir yöntemle hareket ediyoruz. Bu sistemde aile okullarımız olacak, ailelerimiz de aktif şekilde çocuklarını, öğrencilerini takip edebilecekler. SBS, Üniversiteye Hazırlık dersleri sistemden çok kolay bir şekilde takip edilebilecek. Hafta sonlarında ise online testler yapılacak, bu testlerin sonuçlarına göre öğrencilerin gelişim tabloları takip edilebilecek" dedi. Şahin öğrencilerin interaktif şekilde dersleri takip edebilmesinde bile teknik detayları ayrıntılı şekilde ortaya koyduklarını belirterek, "Öğrenci aktif şekilde izlediği ve dinlediği dersten herhangi bir ayrıntıyı anlamadığında, bilgisayarındaki "Parmak Kaldır" butonuna girerek, anında öğretmenine soru sorabilecek. Yani, tam zamanlı bir dershanede olabilecek tüm ayrıntılar bu sistemde düşünülmüş durumda. Bununla birlikte anlatılan, fakat takip edilemeyen dersler ise ayrıntılı videolar şeklinde sistemde varolacak. Öğrenci kaçırdığı dersi, buradan takip ederek gelişmeden mahrum kalmayacak" dedi.

Bunun yanında gündüz 12'den akşam 20'ye kadar sistemde bir öğretmenin nöbetçi kaldığını, bu öğretmenin sorulacak tüm sorularla ilgili olarak öğrencilere cevaplar verdiğini, yönlendirmeler yaptığını dile getiren Şahin "Böylece öğrencilerimiz istedikleri şeyi öğretmenlerine sorabiliyorlar. Konularını tekrar edebiliyorlar. Birebir eğitim almak isteyenler de randevu alıp dersanemize kadar gelip, konularını pekiştirecek bir yöntemle hareket edebiliyorlar. Biz hem örgün hem de uzaktan eğitim sistemini aynı anda verecek bir yöntemle hareket ediyoruz" diye konuştu. Diğer yandan sistemden faydalanmak isteyenler için yaş sınırının olmadığını hatırlatan Şahin "Bizim sistemimizden eğitim almak isteyenler Osmanlıca, Arapça, İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca gibi dilleri, bilgisayar derslerini kolaylıkla öğrenebilirler" açıklamasını yaptı. Yıllık dersane ücretlerinin velilerin cüzdanlarını yorduğunu, bu sistemin ise hem çocuğu, öğrenciyi kontrol etme bağlamında hem de gelişimini izleme bağlamında interaktif bir model sunduğunu dile getiren Dersane Kurucusu Cemal Şahin, "Projeyle ilgili bilgi almak isteyenler kendiokulum.com'dan bize uylaşabilirler. Biz dershane ücretlerinin üçte bir fiyatına bu sisteme öğrenci kaydediyoruz. Diğer yandan sürekli ders alanlara ve başarısını ortaya koyanlara tablet bilgisayar hediye ediyoruz" dedi.