Çarşamba’da “Kütüphane e-Türkiye Projesi” kapsamında Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi tarafından uzaktan eğitim yoluyla Nisan ayı boyunca web sitesi tasarımı eğitimi veriliyor.

Samsun Çarşamba Halk Kütüphanesi'nde verilen eğitimde kursiyerler, Hacettepe Üniversitesi Belge Bilgi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Gülten Alır ile aynı bölümden Araştırma Görevlisi Orçun Madran tarafından uzaktan eğitim alıyorlar. Kütüphanenin çalışma salonunda toplanan kursiyerler internet üzerinden canlı bağlantıyla uzaktan eğitim alıyorlar. Aynı zamanda kursiyerler hocalara soru da sorabiliyor. Her salı günü saat 10.30 ile 11.30 arasında kütüphanede derslerin uzaktan eğitim yönetimiyle verildiğini aktaran proje sorumlusu Erol Akarslan dersleri takip edemeyenler, "http adresinden dersleri yeniden izleyebilir. Eğitim sonrası kursiyerlerimize Sertifikada verilecek. Eğitim Ücretsizdir. Bu ayki programda 10 kişi eğitim alıyor. Programlar önümüzdeki aylarda da devam edecek.” diye konuştu.

BABA KIZ KURSTA

Web sitesi tasarımı eğitiminde dikkat çeken iki öğrencide var. Bu iki öğrenci olan baba ve kızı derslere birlikte geliyorlar. Çarşamba Kumtepe Camii İmamı Yunus Duran, kızı çocuk gelişimi bölümü üniversite öğrencisi Şefaat Duran ile birlikte web sitesi tasarımı dersi alıyor. Eğitimin yaşının olmadığını bildiğini söyleyen imam Yunus Duran, "Kızımla birlikte bir şeyler yapmak hele onunla birlikte kursa gelip bir şeyler öğrenmek benim için büyük mutluluktur.” dedi. Üniversite öğrencisi Şefaat Duran da "Babam ile burada olmak benim için büyük mutluluk, birlikte web sitesi tasarımı öğreniyoruz.” diye konuştu.