Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programı’nı başarıyla tamamlayan genç girişimcilere sertifikalarını verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 'Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm' sloganıyla Gençlik Merkezlerinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifika Programı’nın tamamlanması nedeniyle tören düzenlendi. Kayseri Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Düzgün’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, KOSGEB Uzmanları Ahmet Avşar, Ali Duran, İhsan Yapar ile Eğitim Uzmanı Dursun Akkaya ve kursiyerler katıldı.

Vali Düzgün, törende yaptığı konuşmada, sanayi ve ticaret kenti Kayseri’de, yetişme çağındaki gençlerin girişimcilik konusunda eğitime alınmalarının önemine işaret ederek, genç girişimcilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlik Merkezlerinin, gençlerin yeteneklerinin ortaya çıkartılarak hayata atılmaları ve bir meslek sahibi olmaları açısından önemli kurslar düzenlediğini kaydeden Vali Düzgün, “Birçok alanda; yabancı dil kurslarından müzik kurslarına, kültür-sanat kurslarından, spor branşlarındaki değişik kurslara kadar gençlik merkezlerimizde çok güzel eğitimler veriliyor, geleceğe hazırlanmalarına vesile oluyor” dedi.

Vali Düzgün, gençlerin en önemli arzularından birisinin de iyi bir iş ve gelecek olduğunu belirterek, gençlere tavsiyelerde bulunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü; “İş arayan kişi olmaktan ziyade aranan kişi olmak konusunda kendinizi yetiştirmeniz, geliştirmeniz son derece önemli. Çünkü Kayseri’de de birçok kurumda, işletmede, organize sanayi bölgelerinde, şehir merkezindeki iş yerlerimizde değişik nitelikte personel arandığını biliyorum. Aranan kişilere uygun, o vasıflara sahip donanımlı gençlerimizin olması halinde de onların çok kolaylıkla iş bulabildiklerini biliyorum. Kişinin hayatındaki en büyük torpili kendisidir. Siz kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz, ne kadar çok donanımlı olursanız, eşitlerinize göre ne kadar çok önde olursanız hem çalışma hayatında, hem de aile hayatında başarıya ve mutluluğa ulaşmanız son derece kolay olur. Bu kursumuz gençlerimizin iş hayatına atılmaları konusunda girişimcilik ya da benzeri konularda kendilerini yetiştirmeleri konusunda çok güzel bir fırsat sundu. Sadece teorik bir eğitim değil, uygulamalı eğitim ve bu eğitimi bitirdikten sonra da sizlere başta KOSGEB kaynaklı olmak üzere kamu kaynakları ile hibe ve kredilerle nasıl bir işyeri kurabileceğiniz konusunda da bilgilendirmeler yapıldı.”

KOSGEB’in son dönemlerde, pek çok vatandaşın işçi konumundan iş sahibi konumuna yükselmesine vesile olduğunu hatırlatan ve küçük bir işletme ile işe başlayarak 20 kişiyi çalıştırabilen işletme sahibi konuma yükselen bir kadını örnek gösteren Vali Düzgün, eğitimlerde anlatılanları kulak ardı etmeden başarıyla uygulayan ve gayret gösteren herkesin aynı başarıları yakalayabileceğinin altını çizdi.

Genç girişimcilere farklı olmaları gerektiğini ve bu farklılıklarını hizmet ve imalat sektöründe değerlendirerek başarıya ulaşabileceklerini anlatan Vali Düzgün, şöyle devam etti; “Türkiye çapındaki pek çok büyük firmaya baktığımızda zamanında bunların mütevazi bir şirket olarak kurulduklarını görüyoruz. Siz de gelecekte onlardan biri olabilirsiniz. Yalnız ticaret hayatında, iş hayatında ilerlerken dürüstlükten taviz vermemeniz de gerekir. Çünkü bazı küçük hesaplar sizin büyük kayıplarınıza yol açabilir. Kayseri biliyorsunuz Ahilik geleneğinin yeşerdiği topraklar. Ahi Evran’ın da ilkelerini kendinize rehber edinerek iş hayatınızı şekillendirin. Ahi Evran’ın eşi Fatma Bacı da Türkiye’deki Bacıyan-ı Rum adıyla ilk kadın organizasyonunu kurmuştur. Bugünkü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin temelleri bu topraklarda atılmıştır. Kayseri zaten Türkiye’de bildiğiniz gibi ticari zekâsıyla, girişimciliği ile bilinen bir yer. Sizlerde bu topraklarda büyüyüp, kendinizi yetiştirmişsiniz. Sizlerin de iş hayatında başarılı birer birey olmanızı diliyorum. Bu kursun açılmasında ve devamında emeği geçen Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz başta olmak üzere KOSGEB teşkilatımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı’nı başarıyla tamamlayarak sertifika alanlar, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 bin TL’ye kadar hibe ve 70 bin TL’ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkı kazandı.