Kocatepe, hayırsever iş adamı Mehmet Balduk tarafından yaptırılan 24 derslikli okulun temel atma töreninde, Kahramanmaraş'ta bir eğitim hamlesi başladığını anımsattı.

Hayırsever iş adamlarının destekleriyle başlayan eğitim hamlesinde çok önemli bir seviyeye geldiklerini belirten Kocatepe, "Başlatılan bu eğitim hamlesi Kahramanmaraş'ı, bölgemizin ve ülkemizin öncü illerinden biri yapmıştır. 2011 yılından itibaren 32 eğitim tesisi yapılmaya başlandı. 128 derslik eğitim öğretime kazandırıldı. Şu anda 326 derslikte inşaat devam ediyor. Bunlar hayırsever iş adamlarımızın yaptığı katkıdır" dedi.

Devlet imkanlarıyla da bu yıl 948 derslik inşaatına başlandığını hatırlatan Kocatepe, derslikler için 75 milyon 520 bin TL ayrıldığını ifade etti.

Kocatepe, iki yıl önce başlayan inşaatlarla bin 773 derslik inşaatının da devam ettiğini, bunlara ek olarak 8 pansiyon 5 spor salonu bulunduğunu belirterek, "İnşallah 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına normal öğrenci mevcutlarıyla sınıflarımızda eğitime başlarız. İhalesine çıkmadığımız 10 okulumuz var. Çevre illerden bizimle bu konuda yarışacak yok. Türkiye'de iddia ediyorum, Kahramanmaraş kadar okul yapan ve okul inşaatlarını hızlı takip eden başka bir il yok" diye konuştu.

 

- "En iyi ve en hayırlı yatırım, insana yapılan yatırım"

 

Hayırsever iş adamı Mehmet Balduk ise kendisinin bir yatırımcı olduğunu belirterek, en iyi ve en hayırlı yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade etti.

Hayatını kaybeden babası Arif Balduk ve 8 ay önce vefat eden yeğeni Arif Balduk'un isimlerini kentte yaşatmak için bir karar aldıklarını aktaran Balduk, "Umuyorum eğitim tesislerinde, vatana, millete ve ailesine hayırlı evlatlar yetişir. Aile olarak önümüzdeki süreçte bu tür hayırlı hizmetler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan da Kahramanmaraş'ın her alanda olduğu gibi eğitim alanda da arzu edilen düzeyde bulunmasının herkesin temennisi olduğunu kaydetti.

Alkan, eğitimdeki başarının en önemli faktörlerinden birinin fiziki mekanlar ve yeterli derslik olduğunu sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Muhammet Gevher'in yaptığı duanın ardından, 24 derslikli okulun temel atıldı.

Törene, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Belediye Başkanvekili Mustafa Uzunlar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB), AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Balduk Ailesi ve iş adamları katıldı.