Vali İbrahim Şahin, sağlık alanında ileri düzeyde olan Samsun’daki Endüstri Meslek Liselerine (EML) 'Medical El Aletleri' bölümünün açılması gerektiğini söyledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, valilik toplantı salonunda Samsun Valisi İbrahim Şahin’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün 2015 yılı Ocak-Haziran dönemi faaliyet raporunun sunumunun yapılmasıyla başladı. 2015 yılı içerisinde açılan ve açılması planlanan işgücü yetiştirme kurslarının kurul onayına sunulması ile devam edilen toplantıda, engellilere yönelik yapılan faaliyetlerle ilgili de sunum yapıldı.

Daha sonra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan toplantının gündem maddeleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Ardından İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Yetik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarda, alan-dal açma-kapama ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin il içi beceri eğitim dağılımları tekliflerinin görüşülmesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumların ardından Vali Şahin yaptığı konuşmasında, "İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Temmuz ayı toplantımızda ilgili kurumların 2015 yılında yaptıkları çalışmaları, gerekse 2015 yılında yapılacak olan faaliyetlerle ilgili planlamalarının sunumlarını gördük. Benim çok önemsediğim bir konu istihdam konusudur. İstihdam bizim olmazsa olmazımızdır. Ne kadar çok insan işe yerleştirirsek o günün ertesi güneşi daha güzel doğacaktır diye düşünüyorum. Bu konunun üzerinde daha fazla durmamız gerekmektedir. Toplumun sosyal yanı değiştikçe ihtiyaçları değişiyor. Bu ihtiyaçlara gerektiğinde cevap vermek lazım. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki bazı liselerde alan-dal açma-kapama konusunda tabi ki ihtiyaçlara göre bazı bölümler açılır, bazı bölümler kapanır. Endüstri Meslek Liseleri’ne (EML) mutlaka Medical El Aletleri bölümünün konulması lazım. Medical El Aletleri bölümü açılmasının dışında mutlaka Cerrahi Aletler Endüstri Meslek Lisesi diye bir meslek lisesinin açılması gerekiyor.” dedi.

Toplantıya ayrıca, Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, ilgili kurum müdürleri ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.