Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı 'Kayseri Uluslararası Öğrenciler Akademisi' projesi kapsamında, Kayseri’de eğitimlerini devam ettiren çeşitli ülke vatandaşı öğrencilerini makamında kabul edip, tecrübelerini paylaştı.

Afganistan, Cezayir, Moğolistan, Somali, Irak, Bulgaristan, Singapur, Endonezya, Azerbaycan, Nijerya, Çad ve Dağıstan’dan gelen 'Liderlik Atölyesi' öğrencilerini kabul eden Vali Düzgün, farklı ülkelerden, farklı milletlerden gençlerin dünyayı tanıma ve kişiliklerinin oluşması çağında birbirlerini tanımasının dünya barışı adına son derece önemli olduğunu söyledi.

Vali Düzgün, Osmanlı bayrağı altında yüzlerce yıl farklı milletlerin bir arada kardeşçe yaşadığını belirterek, şöyle devam etti; “Sadece Müslüman unsurlar değil gayri Müslim unsurlar da aynı bayrak altında barış içinde yaşamışlardır. Talas’taki Ali Saip Paşa Sokağında camiler ile kiliselerin yan yana olduğunu görürsünüz. Bu da yüzlerce yıl beraber farklı dinlere mensup insanlar, aynı sokakta kardeşçe yaşamış olduklarının en güzel göstergesidir. Müslümanlar Ermenilerin Paskalya bayramını kutlamış, Ermeniler de Müslümanların Ramazan bayramını kutlamış hatta Ramazan aylarında Müslümanların gözü önünde yemek yemekten bile kaçınmışlardır.”

Vali Düzgün, öğrencilerden gelen sorulara da cevap vererek, 'Liderlik Atölyesi' öğrencilerine Türkiye’de il idaresi ve bir liderin, yöneticinin iş ve sosyal hayatında nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi. 'Başarılı bir yönetici olabilmek için öncelikle iyi dinlemek lazım’ diyen Vali Düzgün, bir olayla ilgili tüm tarafları dinlemeden son kararı vermemeleri gerektiği konusunda da öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Vali Düzgün, çalıştığınız kişilerle ilişkilerin de dengede olması gerektiğine vurgu yaparak, “Eğer birlikte çalıştığınız kişilere sert davranırsanız, sadece sizin duymak isteyeceğiniz şeyleri dile getireceklerdir. Doğruları öğrenemezsiniz, sizinle beraber çalışan insanların size doğruları söyleyecek kadar onlara cesaret vermeniz, onların görüşlerine açık olduğunuzu ifade etmeniz gerekir. İdarecilikte sertlik ve yumuşaklığı bir arada tutmak lazım, eğer çok yumuşak olursanız karmaşa olabilir, ama çok sert de olursanız o zaman siz tek başınıza kalırsınız. Sizi kimse doğruya yönlendirmeyebilir. Bu hassas dengeyi çalışanlarınız ile kurmanız gerekir. Yöneticilik bir takım oyunudur, astlarınız sizden bazen olayı daha net görebilir bunu göz ardı etmemeniz lazım” diye konuştu.

Farklı ülkelerden ve milletlerden öğrencileri bir arada görmüş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Düzgün, “Sizler de inşallah buradaki eğitimlerinizi bitirince dünyanın dört bir tarafına dağılacak ve insanlığın gelişimi ve kalkınması için büyük gayret göstereceksiniz. Bu süre zarfında da inşallah şehrimizden, ülkemizden güzel hatıralarla ayrılacağınızı ümit ediyorum ve ülkenize döndüğünüzde de turizm elçilerimiz olarak Kayseri’yi tanıtmanızı arzu ediyorum.” dedi.